Vijest
17.11.2017

Bogat program ovogodišnje Smotre Sveučilišta u Zagrebu

22. Smotra Sveučilišta u Zagrebu održavat će se od 23. do 25. studenoga 2017. u Studentskom centru u Zagrebu (Savska 25). Na Smotri Sveučilišta u Zagrebu, trodnevnoj manifestaciji koja se već tradicionalno svake godine održava u mjesecu studenome, uz sveučilišne 34 sastavnice predstavit će se i veleučilišta, visoke škole te ostali sudionici iz Hrvatske. Očekuje se da će se na ovogodišnjoj Smotri predstaviti oko 80 sudionika.

Sveučilište u Zagrebu i ove godine organizira Smotru kako bi se učenici završnih razreda srednjih škola, studenti i svi zainteresirani informirali o studijskim programima i upisnim uvjetima, studentskome životu i uvjetima smještaja tijekom studiranja u Zagrebu, opremljenosti pojedinih fakulteta, kreativnim mjestima za zapošljavanje u pojedinim strukama te o brojnim drugim pojedinostima koje su mladim ljudima važne prilikom odluke o upisu na fakultet.

Osim informiranja studenata o mogućnostima studiranja na preddiplomskim, diplomskim i poslijediplomskim studijima, ove će se godine u sklopu programa Smotre održati i niz predavanja pod nazivom „Najbolje sa Sveučilišta“. Nastavnici i studenti fakulteta i akademija Sveučilišta u Zagrebu na pristupačan će način u okviru ovoga dijela programa posjetiteljima predstavljati aktivnosti sastavnica Sveučilišta o kojima nema informacija u brošurama, na mrežnim stranicama ili društvenim mrežama. 

Iz programa ovogodišnje Smotre posebno izdvajamo i niz aktivnosti koje u okviru zajedničkoga predstavljanja pripremaju umjetničke akademije Sveučilišta u Zagrebu (Akademija dramske umjetnosti, Akademija likovnih umjetnosti i Muzička akademija) u Francuskom paviljonu. Također, u okviru programa Smotre bit će održane i tri interaktivna predavanja na kojima će studenti dobiti savjete kako oblikovati motivacijsko pismo i životopis, što očekivati na selekcijskim intervjuima, kako razvijati osobine koje su ključne odlike uspješnih studenata i dr. Detaljan program Smotre dostupan je na poveznici: http://smotra.unizg.hr/program/.

Pokrovitelj Smotre Sveučilišta u Zagrebu, Grad Zagreb, na Smotri će buduće studente informirati o besplatnim uslugama zdravstvenih ustanova u Zagrebu koje su namijenjene mladima te različitim programima savjetovanja koje organizira i provodi Gradski ured za zdravstvo. Na istom izložbenom prostoru, svoje će aktivnosti predstaviti i Hrvatska udruga za borbu protiv HIV-a i virusnog hepatitisa – HUHIV.

Smotra će za posjetitelje biti otvorena u četvrtak i petak 23. i 24. studenoga od 10 do 18 sati, a u subotu 25. studenoga od 9 do 15 sati. Ulaz na Smotru je besplatan.

Kao i proteklih godina, u okviru suradnje između Sveučilišta u Zagrebu i srednjih škola, programe Smotre pratit će srednjoškolci iz cijele Hrvatske, koji će na Smotru Sveučilišta u Zagrebu stići u organiziranim skupinama.

Smotra će svečano biti otvorena u četvrtak 23. studenoga 2017. na svečanosti koja će se održati u 13.30 sati u Francuskom paviljonu. Smotru će otvoriti rektor Sveučilišta u Zagrebu prof. dr. sc. Damir Boras. Uz prorektore, dekane i prodekane, profesore i studente, očekuje se da će svečanom otvaranju Smotre nazočiti brojni uzvanici i gosti.

Kao i prethodnih godina, studenti Sveučilišta u Zagrebu sudjeluju u osmišljavanju aktivnosti svojih fakulteta i akademija na izložbenim prostorima te će svojim budućim kolegama biti dostupni za sve informacije.

Tehničku podršku izlagačima osigurat će Sveučilišni računski centar SRCE.

Partner u organizaciji 22. Smotre Sveučilišta u Zagrebu je Studentski centar Zagreb.

Glavni sponzor Smotre je Zagrebačka banka d. d. Unicredit Group, zlatni sponzori Studentski centar Varaždin, srebrni sponzor Privredna banka Zagreb d.d., a ostali sponzori Alma Mater Europaea, Audio Video Consulting (AVC) Zagreb, B.Tex d.o.o., EURO-UNIT group, Erste&Steiermärkische Bank d.d., TA-GRAD d.o.o. i Centar za poduku TRINOM ZAGREB.

Medijski partneri Smotre su Jutarnji list, Radio Sljeme, Z1 televizija, Televizija Student, Radio Student, studentski list Global  i Universitas - hrvatske sveučilišne novine.

Detaljan program, popis sudionika i sve dodatne informacije o Smotri Sveučilišta u Zagrebu objavljene su na mrežnoj stranici http://smotra.unizg.hr/.

Smotru Sveučilišta u Zagrebu pratite i na Facebook stranici:

https://www.facebook.com/smotrasveucilistauzagrebu/ .Top