Vijest
07.07.2017

Apostolski nuncij mons. Alessandro D'Errico u oproštajnom posjetu Sveučilištu u Zagrebu

Rektor Sveučilišta u Zagrebu prof. dr. sc. Damir Boras primio je u četvrtak 6. srpnja 2017. u oproštajni posjet apostolskoga nuncija u Republici Hrvatskoj monsinjora Alessandra D'Errica, u društvu patera Ivice Hadaša u svojstvu prevoditelja.

Oproštajnom posjetu su prisustvovali i prorektorica za studente, studije i upravljanje kvalitetom prof. dr. sc. Ivana Čuković-Bagić, prorektorica za prostorni razvoj i sustav kontrole kvalitete prof. dr. sc. Mirjana Hruškar, prorektor za znanost, međuinstitucijsku i međunarodnu suradnju prof. dr. sc. Miloš Judaš, prorektor za umjetničko područje i međunarodni položaj Sveučilišta red. prof. art. Mladen Janjanin, prorektor za inovacije, transfer tehnologije i komunikacije prof. dr. sc. Miljenko Šimpraga te dekan Fakulteta filozofije i religijskih znanosti Sveučilišta u Zagrebu prof. dr. sc. Ivan Koprek.  

Rektor Damir Boras zahvalio je monsinjoru Alessandru D'Erricu na službi u Republici Hrvatskoj kojom je dao snažan doprinos učvršćivanju veza jedinstva koje postoje između Apostolske stolice i Hrvatske te za predanost poslu za dobrobit cijeloga hrvatskoga naroda, Hrvatske, a samim time i Sveučilišta. 

Tijekom razgovora, rektor Damir Boras osvrnuo se na povijest Sveučilišta te istaknuo kako je od samog svog osnutka Sveučilište u Zagrebu  usko povezano s Crkvom, jer je upravo crkvena ustanova, tadašnja isusovačka akademija bila temelj Sveučilišta u Zagrebu.

Za vrijeme služenja monsinjora Alessandra D'Errica u Hrvatskoj su postignuti brojni sporazumi između državnih vlasti, poput onog između Filozofskoga fakulteta Družbe Isusove i Sveučilišta u Zagrebu. Tim je sporazumom Filozofski fakultet Družbe Isusove postao dio Sveučilišta u Zagrebu te je  29. srpnja 2016. potpisan Ugovor o položaju i djelovanju Filozofskoga fakulteta družbe Isusove u Zagrebu u sastavu Sveučilišta u Zagrebu.

nuncija_oprostajni posjet_srpanj2017

Rektor i prorektori Sveučilišta u Zagrebu posebno su se zahvalili apostolskome nunciju na euharistijskim susretima na početku i kraju akademske godine posvećenima mladim sveučilištarcima, nastavnicima i svim ljudima dobre volje.

Monsinjoru Alessandru D'Erricu želimo puno uspjeha u svekolikom radu na dobrobit Crkve i ljudi, kao apostolskom namjesniku Svetoga Oca na Malti i Libiji!Top