Vijest
12.07.2017

Ansambl LADO dobio novu prvakinju

Tamara Horvat postala je nova folklorna prvakinja Ansambla narodnih plesova i pjesama LADO. Ova istaknuta solistica u Ladu je ostvarila zavidnu karijeru koja traje više od dva desetljeća. Nova prvakinja Ansambla LADO ističe se iznimnim tehničkim i stilskim izvedbama različitih plesnih elemenata, kao i odličnim vokalnim izvedbama u zborskim programima. Dala je veliki umjetnički doprinos mnogim točkama repetoara, poput Smotre u širokama, Mi jim ne bumo sveču držali, Plesovi i pjesme otoka Suska, Ladarkama i mnogim drugima.

"U Ladu sam 21 godinu i ovo promaknuće za mene donosi lijepe promjene. Ponosna sam i sretna jer postati prvakinjom nacionalnoga folklornoga ansambla za mene je iznimna čast i uspjeh, s osjećajem jos veće odgovornosti u umjetničkom rastu. Sretna sam što je umjetničko vodstvo prepoznalo moj rad, trud i kvalitetu. Radujem se godinama koje dolaze."

Uz prvakinju, na mjesto plesač pjevač srednje uloge promovirane su plesačice pjevačice Iva Piler i Ivana Prokop, dok je Goran Hlebec promoviran na mjesto glazbenika solista.

LADO_Tamara Horvat Top