Vijest
04.05.2017

Akademski muški zbor Fakulteta elektrotehnike i računarstva na turneji u Rimu

Akademski muški zbor Fakulteta elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu u petak 5. svibnja 2017. odlazi na turneju u Rim. U okviru turneje, Zbor će 6. i 7. svibnja 2017. održati nekoliko koncerata i sudjelovati na misnim slavljima.

Turneju Akademskoga muškoga zbora Fakulteta elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu, u povodu 100. godišnjice rođenja najvećega talijanskoga skladatelja crkvene glazbe Domenica kardinala Bartoluccia (7. svibnja 2017.), organizirala je Zaklada Domenico Bartolucci iz Rima uz podršku Veleposlanstva Republike Hrvatske u Italiji i Vatikanu, Senata Republike Italije, Ministarstva kulture Republike Italije, Papinskoga Vijeća za kulturu, Capelle Sistine te Papinskoga Instituta za crkvenu glazbu.

Raspored nastupa Zbora u Rimu:

6. 5. 2017. - svetište San Salvatore in Lauro u 18 sati, MISA koju predslavi kardinal Dominique Mamberti
6. 5. 2017. - svetište San Salvatore in Lauro u 21 sat, KONCERT
7. 5. 2017. - Papinsko Sveučilište Antonianum u 10 sati, MISA
7. 5. 2017. - Bazilika s. Lorenzo in Lucina u 12 sati, MISA I KONCERT
7. 5. 2017. - Papinski hrvatski zavod sv. Jeronima u 18 sati, MISA I KONCERTAKADEMSKI MUŠKI ZBOR FAKULTETA ELEKTROTEHNIKE I RAČUNARSTVA osnovan je u siječnju 2016. godine na inicijativu maestra Josipa degl' Ivellija i dekana FER-a prof. dr. sc. Mislava Grgića. Zbor u svome repertoaru daje naglasak na klasičnu zborsku literaturu, prije svega hrvatskih skladatelja. Dodatno, repertoar Zbora uključuje i a cappella skladbe klasičnoga repertoara, od renesansne do suvremene glazbe, kao i klapske te skladbe suvremenog ili popularnog višeglasja.Članovi Zbora sadašnji su i bivši studenti i djelatnici Fakulteta, ali i ostali zainteresirani prijatelji i podupiratelji Fakulteta. Riječ je o najvećem hrvatskom muškom zboru koji broji oko 50 članova.

Top