Vijest
04.06.2018

8. Moodlemoot Hrvatska - razmjena iskustava i prakse sa sustavom Moodle

Centar za e-učenje Sveučilišnoga računskog centra Sveučilišta u Zagrebu (Srce) i ove godine organizira MoodleMoot Hrvatska koji će se održati u utorak 5. lipnja 2018. u prostorijama Srca. Kao i prethodnih godina, MoodleMoot se organizira u suradnji s Filozofskim fakultetom Sveučilišta u Zagrebu.

MoodleMoot je namijenjen svima koji se bave sustavom Moodle ili su samo zainteresirani za njega, bilo s administrativne, razvojne ili korisničke strane. Cilj je u ugodnoj i kreativnoj atmosferi razmijeniti iskustva, ideje i promišljanja, steći nova poznanstva i prilike za suradnju.

Uz zanimljive prezentacije sudionika iz Hrvatske, na ovogodišnjem MoodleMootu organizirana su dva pozvana predavanja: Niki Kaliakouda sa Sveučilišta Aristotel iz Soluna u Grčkoj održat će prezentaciju pod nazivom "Supporting the academic community of Aristotel University of Thessaloniki embrace Moodle", a Elizabeth Dalton iz Moodle Headquatera održat će prezentaciju na temu analitika učenja.

Na Moodlemootu će biti rasprave i o softverima za provjeru autentičnosti radova, ali i o GDPR-u u kontekstu sustava Moodle. MoodleMoot je namijenjen svima koji se bave sustavom Moodle bilo kao korisnici, administratori ili developeri ili su zainteresirani upoznati se s ovim sustavom i čuti iskustva drugih.

Program konferencije i prijavu za sudjelovanje možete pronaći na stranicama MoodleMoota 2018.

Sustav Moodle je trenutno najraširenije rješenje za izradu elektroničkih obrazovnih sadržaja i održavanje nastave na daljinu, kako u svijetu, tako i u Republici Hrvatskoj. Moodle je LMS (eng. Learning Management System), odnosno sustav za upravljanje obrazovnim sadržajem i pomoćnim alatima a često se naziva i CMS-om (eng. Course Management System) odnosno sustavom za upravljanje kolegijima. Temelji na sustavu otvorenoga kôda te je dostupan svima.Top