Vijest
07.04.2017

4. PSIHOFEST - festival psihologije 9. travnja

U nedjelju 9. travnja 2017. na Filozofskom fakultetu u Zagrebu u organizaciji Odsjeka za psihologiju Filozofskoga fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, od 11 do 19 sati održat će se 4. PsihoFest. Riječ je o festivalu psihologije na kojem će se kroz brojne radionice, predavanja, prezentacije i eksperimente demonstrirati dio ovog fascinantnoga znanstvenog područja. Prošlogodišnji PsihoFest dobitnik je Državne nagrade za popularizaciju znanosti. Ova nagrada potakla je profesore, asistente i studente, te vanjske suradnike Odsjeka za psihologiju da po četvrti puta pripreme bogat program koji pokriva širok raspon tema iz svih područja psihologije.

Manifestacija je besplatna za posjetitelje te namijenjena široj javnosti (učenicima osnovnih i srednjih škola, studentima, odraslima, umirovljenicima) - svima koje zanima što tjera ljude da razmišljaju, da se osjećaju i da se ponašaju na određeni način. U pojedinim točkama mogu sudjelovati i djeca, čime se psihologija nastoji približiti svim dobnim uzrastima.

Tijekom dvadesetak različitih predavanja posjetitelji će moći saznati što psihološka istraživanja kažu o točnosti narodnih izreka, kako razmišljamo o svijetu oko nas, kako se dobro posvađati, gubimo li bitku za djecu s medijima i drugo. Gostuje i poznati psiholog dr. sc. Boris Jokić koji će nam objasniti koliko je lako ili teško upisati vrtić, osnovnu školu, srednju školu i fakultet, te komičar Ivan Šarić koji će se pridružiti na predavanju o psihologiji humora.

Na nekoj od dvadesetak radionica saznat ćete kako se osloboditi straha od javnoga nastupa, kako se zauzeti za sebe i svoja prava, kako se najbolje pripremiti za razgovor za posao, kako bolje organizirati svoje vrijeme i dr. Osim toga, posjetitelji mogu sudjelovati u brojnim testiranjima i eksperimentima, slikati se kao dio optičke varke, te pogledati izložbu postera s različitim temama iz psihologije.  

Više informacija o programu može se pronaći i na Facebook stranici: http://www.facebook.com/psihofest

Svi oni koje zanima ovo zanimljivo područje znanosti pronaći će nešto za sebe i u elektroničkim knjigama u kojima je detaljnije opisan dio fenomena koji će biti prikazani na ovogodišnjeg PsihoFestu, ili su bili prikazani na prijašnjim festivalima:

PsihoFESTologija – ovo nije samo još jedna knjiga iz popularne psihologije - dostupno na web stranici: http://darhiv.ffzg.unizg.hr/5233/

PsihoFESTologija 2 – psihologijska znanost na popularan način – dostupna od početka travnja 2017. na web stranici: http://darhiv.ffzg.unizg.hr/8475/

Otvoren je i novi web portal Psihoskop gdje također možete pronaći sadržaje iz psihologijske znanosti na popularan način: http://psihoskop.ffzg.unizg.hr/Top