Vijest
16.05.2018

17. Međunarodno savjetovanje ljevača

u Opatiji se od 16. do 18. svibnja 2018. održava 17. Međunarodno savjetovanje ljevača pod motom Visokotehnološka rješenja u ljevarstvu i inženjerstvo utemeljeno na znanju. U organizaciji događanja, osim Metalurškoga fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, kao suorganizatori sudjeluju Naravoslovnotehniška fakulteta Univerze v Ljubljani, Sveučilište Sjever te tvrtka ELKEM AS podružnica u Sisku.

Savjetovanje je organizirano pod visokim pokroviteljstvom predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar-Kitarović te pokroviteljstvom Ministarstva znanosti i obrazovanja, Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta, Sveučilišta u Zagrebu, Hrvatskog udruženja za ljevarstvo, AD Klastera, Mittel Europäische Giesserei Initiative (MEGI), Hrvatske gospodarske komore, Sisačko-moslavačke županije i Grada Siska, te ga je sponzorstvima poduprlo 17 tvrtki.

Tijekom Savjetovanja bit će prezentirana 44 rada nakon prihvaćanja po provedenoj recenziji. Očekuje se odaziv 150 sudionika iz petnaestak zemalja. U okviru Savjetovanja organizirana je Studentska sekcija koja obuhvaća prezentaciju 8 radova. Sudjelovanje studenata poduprli su Studentski centar u Sisku, Sisačko-moslavačka županija i Grad Sisak.

PROGRAM
 
Dodatne informacije o događanju dostupne su ovdje.
 Top