Vijest
09.05.2022

17. "Cash&Carry - Dan otvorenih vrata umjetnosti"

Nastavnički odsjek Akademije likovnih umjetnosti Sveučilišta u Zagrebu i ove godine nastavlja s dugogodišnjom tradicijom održavanja manifestacije 'Cash&Carry - Dan otvorenih vrata umjetnosti'. Ovogodišnje izdanje održat će se u subotu 14. svibnja od 10 sati na Jabukovcu.

Ova kulturno-likovna, edukacijska, promotivna, glazbena i humanitarna manifestacija koju vode studenti treće godine preddiplomskoga studija, uz potporu profesora, omogućuje komunikaciju građanstva i stručne publike s mladim umjetnicima i njihovim kreativnim radom u neposrednom radnom okruženju. Glavni je cilj manifestacije promoviranje razvoja umjetničke scene i rada mladih umjetnika. Posjetitelji imaju priliku razgovarati sa studentima, kupiti radove i direktno poduprijeti njihovo stvaralaštvo. S druge strane, studentima se pruža prilika da javno predstave sebe i svoj rad i da se okušaju u snalaženju u izravnoj komunikaciji sa zainteresiranima.

Osim podrške studentima, ovom manifestacijom se pomaže potrebitijim skupinama ljudi – sav prihod ostvaren prodajom radova na humanitarnom dijelu izložbe namijenjen je Centru za autizam te drugim udrugama za različite potrebe.Top