Vijest
10.05.2017

16. Međunarodno savjetovanje ljevača

Od 15. do 17. svibnja 2017. u Opatiji se, pod nazivom Globalna ljevačka industrija – Perspektive za budućnost (Global Foundry Industry – Perspectives for the Future), održava 16. Međunarodno savjetovanje ljevača u organizaciji sisačkoga Metalurškoga fakulteta Sveučilišta u Zagrebu. Suorganizatori su Naravoslovnotehniški fakultet Univerze v Ljubljani, Sveučilište Sjever Koprivnica i tvrka Elkem AS (Oslo, Norveška).

Ljevačka industrija kao osnovna grana predstavlja važan čimbenik doprinosu ekonomskoga potencijala svake zemlje. Trenutni razvoj tržišta, kao i tehnički i ekonomski potencijali zahtijevaju proizvodnju visokokvalitetnih i cjenovno prihvatljivih odljevaka koji ispunjavaju sve kriterije zaštite okoliša. Za sve to potrebna je primjena novih naprednih materijala i postupaka, praćeno razumijevanjem proizvodnih procesa.

Tematika Savjetovanja osmišljena je kao predstavljanje state-of-the-art istraživanja u suradnji s industrijom te isticanje inovacija u proizvodnji s ciljem poboljšanja konkurentnosti. Osim izlaganja eminentnih znanstvenika i stručnjaka predviđeno je i održavanje okrugloga stola o Revitalizaciji Hrvatskog udruženja za ljevarstvo. Također, nastoji se poticati i aktivno sudjelovanje studenata kroz znanstvenoistraživačke radove koje izlažu na samom Savjetovanju.

Međunarodno savjetovanje ljevača održava se uz potporu Sveučilišta u Zagrebu, Ministarstva znanosti i obrazovanja, Hrvatskoga udruženja za ljevarstvo, AD klastera, Srednjoeuropske ljevačke inicijative, Hrvatske gospodarske komore, Sisačko-moslavačke županije i Grada Siska.

Više možete saznati ovdje.

 Top