Vijest
03.09.2020

13. međunarodno znanstveno-stručno savjetovanje „Tekstilna znanost i gospodarstvo – TZG 2020“

U organizaciji Tekstilno-tehnološkoga fakulteta Sveučilišta u Zagrebu 18. rujna 2020. održat će se 13. međunarodno znanstveno-stručno savjetovanje „Tekstilna znanost i gospodarstvo – TZG 2020“. Suorganizator savjetovanja je College of Textile and Clothing Engineering - Soochow University, a kao partneri, savjetovanje će podržati Konfucijev institut Sveučilišta u Zagrebu i CARNET.

Detaljne informacije dostupne su OVDJE.

S obzirom na nepovoljnu epidemiološku situaciju u velikom broju zemalja, uključujući i Hrvatsku, savjetovanje će se održati u formi video-konferencije. U tom smislu, savjetovanje će biti ostvareno putem virtualnih soba unutar kojih će predavanja održati uvaženi znanstvenici iz hrvatske i međunarodne akademske zajednice, kao i uvaženi stručnjaci te predstavnici gospodarskoga sektora tekstila i kože. Predstavit će se i doktorandi te studenti Tekstilno-tehnološkoga fakulteta.

Tema savjetovanja „Inovativnost, dizajn i digitalizacija u sektoru tekstila i kože“ aktualizira najnovija znanstvena i tehnološka postignuća, potencijale za njihovu komercijalizaciju te trendove razvoja kroz interdisciplinarni pristup i održivi razvoj, kao smjernicama budućega razvoja ovoga sektora.

Cilj događanja je upoznati sudionike s aktualnim pravcima istraživanja u području inovativnih tekstilnih materijala, digitalnih tehnologija i inovacija istraživanja u području tekstilne tehnologije, kao i suvremenih poslovnih strategija. Također, bit će objašnjeni i izazovi pred kojima se nalaze gospodarstvenici iz sektora uslijed suočavanja s globalnom pandemijom uzrokovanom virusom COVID-19.

Tijekom video-konferencije promotivno će se predstaviti i hrvatski proizvođači s kojima Fakultet ostvaruje dugogodišnju uspješnu suradnju. Osim sudionika koji će aktivno sudjelovati u realizaciji savjetovanja bit će omogućeno i praćenje od strane zainteresiranih sudionika koji žele pratiti izlaganja i/ili druge sadržaje unutar virtualnih soba.

Javno praćenje video-konferencije biti će omogućeno putem live streama preko mrežne stranice TZG 2020 i You Tube kanala, s početkom u 9 sati prema srednjoeuropskom vremenu. 

Program videokonferencije biti će objavljen 11. rujna 2020. na mrežnoj stranici TZG 2020

Pozivamo zainteresiranu strukovnu javnost, predstavnike nadležnih krovnih institucija, obrazovnih institucija i organizacija, predstavnike državnih institucija, gospodarskog sektora, znanstvenike, stručnjake i studente da nam se pridruže.

 Top