Vijest
18.09.2015

12. Hrvatski biološki kongres

Hrvatski biološki kongres održava se od 18. do 23. rujna 2015. u Svetom Martinu na Muri u Međimurju. Već više od trideset godina ovaj već tradicionalni i po mnogočemu jedinstveni kongres svake treće godine okuplja sve biologe iz Hrvatske i one iz inozemstva te brojne znanstvenike iz različitih područja bioloških znanosti.

Ove će godine rezultati istraživanja biti predstavljeni usmenim i posterskim priopćenjima u okviru osam tematskih sekcija koje su koncipirane tako da na najbolji način okupe sudionike kongresa u interesne skupine (Genetika, stanična i molekularna biologija; Evolucija, sistematika, filogenija i biogeografija; Mikrobiologija; Biologija mora; Biologija kopnenih voda i kopna; Toksikologija i ekotoksikologija; Konzervacijska biologija, zaštita prirode i okoliša; Komparativna fiziologija, imunobiologija i biologija čovjeka).

U sklopu kongresa održat će se čak četiri simpozija: 2. simpozij edukacije biologije; 6. simpozij Hrvatskoga društva za biljnu biologiju; 3. simpozij Hrvatskoga entomološkoga društva i 1. Balkanski herpetološki simpozij u suorganizaciji Hrvatskoga herpetološkoga društva. Također, već su tradicionalno predviđena plenarna predavanja pozvanih eminentnih predavača iz inozemstva i Hrvatske o najnovijim saznanjima u području bioloških znanosti.

Teme okruglih stolova bit će aktualna i važna pitanja za biologe današnjice popraćena zanimljivim i korisnim radionicama koje će pridonijeti stvaralačkoj atmosferi kongresa. 

Kako bi sudionici bolje upoznali ljepote međimurskoga kraja, predviđena je stručna ekskurzija uz rijeku Muru i kroz grad Čakovec, uz kušanje međimurskih specijaliteta i vrhunskih vina.

Više možete saznati ovdje.Top