Vijest
15.04.2019

100 godina studija arhitekture u Zagrebu i Dan Arhitektonskoga fakulteta

Svečana sjednica povodom Dana Arhitektonskoga fakulteta i 100 godina postojanja održat će se u srijedu 17. travnja 2019. u 12 sati u Velikoj dvorani Fakulteta (Fra Andrije Kačića Miošića 26). Sjednici će prisustvovati brojni uglednici iz političkoga, akademskoga i javno-društvenoga života.

 

Arhitektonski fakultet u Zagrebu u akademskoj godini 2019./2020. obilježava 100 godina kontinuirane arhitektonske izobrazbe. Kao najstarija institucija arhitektonskoga obrazovanja u Hrvatskoj provodi nastavu i istraživanje u području arhitekture, urbanizma i, već 30 godina, industrijskog dizajna i vizualnih komunikacija. Fakultet nudi preddiplomske, diplomske, stručne i doktorske studije.

Studij arhitekture započeo je na Visokoj tehničkoj školi, no od osnutka uključuje uspješne arhitekte i umjetnike kao nastavnike, čime istovremeno baštini tradiciju inženjerskih znanja i vještina dopunjenih umjetničkim principima i refleksijom kao inherentnim značajkama procesa arhitektonskoga projektiranja i urbanističkoga planiranja.

Smješten na mjesto susreta različitih utjecaja i kultura gdje se isprepliću srednjoeuropske i jugoistočnoeuropske specifičnosti, Zagreb predstavlja središte za istraživanje akutnih prostornih pitanja. Njegujući pluralistički i multidisciplinarni pristup, program nudi ravnotežu teorijskih znanja i praktičnih vještina relevantnih za višestruke buduće profesionalne razvoje, trajno potičući studente da razviju svoju budnost, intelekt i kreativnost.

 

Dan Arhitekture_travanj2019_100 godina

 Top