Modernizacija doktorske izobrazbe (MODOC)

Modernizacija doktorske izobrazbe kroz implementaciju Hrvatskog kvalifikacijskog okvira (MODOC)

Projektom Modernizacija doktorske izobrazbe kroz implementaciju Hrvatskoga kvalifikacijskog okvira (MODOC)  stvoriti su se preduvjeti za unaprjeđenje profesionalnih i osobnih kompetencija doktoranada u skladu s novim zahtjevima tržišta rada i standardima Hrvatskoga kvalifikacijskog okvira (HKO).

Sve veći broj mladih doktora znanosti posao pronalazi izvan akademske zajednice. Kako bi što uspješnije odgovorili na nove izazove u razvoju karijere, bilo ih je potrebno  pripremiti na očekivanja koja od njih imaju potencijalni poslodavci.

Ovaj projekt stoga smo započeli istraživanjem trenutne razine profesionalnih i osobnih kompetencija doktoranada te istraživanjem očekivanja poslodavaca od zaposlenika s doktoratom znanosti.
Rezultati obaju istraživanja koristili su se za izradu kurikuluma za razvoj dodatnih vještina doktoranada koji se može implementirati u sklopu programa doktorskih studija na hrvatskim sveučilištima. Kurikulum je izrađen prema standardima Hrvatskoga kvalifikacijskog okvira, a time i u skladu s Europskim kvalifikacijskim okvirom.

Uspješna implementacija kurikuluma na hrvatskim sveučilištima osigurala se usavršavanjem akademskoga osoblja te izradom smjernica za provedbu i daljnji razvoj ovoga programa.

Nositelj projekta MODOC je Sveučilište u Zagrebu. Za provedbu projekta zadužen je Ured za doktorske studije i programe:

mr. sc. Slaven Mihaljević, voditelj Ureda
Telefon: +385 (0)1 4698 171
E-mail: slaven.mihaljevic@remove-this.unizg.hr

Božica Bartolac, stručna suradnica
Telefon: +385 (0)1 4698 172
E-mail: bozica.bartolac@remove-this.unizg.hr

Andrijana Jurić, projektni menadžer
Telefon: +385 (0)1 4698 117
E-mail: ajuric@unizg.hr

Trajanje projekta: od 19. kolovoza 2013. do 18. veljače 2015.
Odobrena sredstva za provedbu projekta su 291.124,10 eura, pri čemu EU sufinanciranje iznosi 265.010,27 eura.

Dodatak 4 odnosno Kurikulum za unaprjeđenje profesionalnih i osobnih kompetencija doktoranada možete preuzeti na engleskom i na hrvatskom jeziku.

Smjernice za provedbu i daljnji razvoj stručnih i osobnih kompetencija doktoranada na engleskom jeziku možete preuzeti ovdje a na hrvatskom jeziku ovdje

Dodatak 3 smjernica možete preuzeti ovdje

 

Ulaganje u budućnost                           

Europska unija
Ulaganje u budućnost  

Web stranica projekta MODOC

www.modoc.hrTop