Vijest
05.05.2015

Održana Akademska donatorska večer za studente

U organizaciji Sveučilišta u Zagrebu i Nacionalne zaklade za potporu učeničkom i studentskom standardu u Francuskomu paviljonu Studentskoga centra u Zagrebu 4. svibnja 2015. održana je Akademska donatorska večer.


Donatorska večer održana je pod visokim pokroviteljstvom predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar-Kitarović i uz potporu Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta.

Akademska donatorska večer organizira se s ciljem promicanja važnosti potpore učeničkom i studentskom standardu u Republici Hrvatskoj i okuplja predstavnike diplomatskoga zbora, predstavnike različitih institucija, zaklada i udruga civilnoga društva, gospodarstvenike, predstavnike akademske zajednice, predstavnike medijskih kuća i dr.

rektor_boras_donatorska vecer2015 Rektor Boras podijelio je s gostima svoje dojmove od prije nekoliko dana u Francuskomu paviljonu održane svečane dodjele stipendija Sveučilišta u Zagrebu i istaknuo da je "obveza društva osigurati mladima bolju budućnost i vrhunsko obrazovanje".


Program Akademske donatorske večeri započeo je uvodnim govorima rektora Sveučilišta u Zagrebu prof. dr. sc. Damira Borasa i predsjednice Upravnoga odbora Nacionalne zaklade za potporu učeničkom i studentskom standardu Lidije Gašparović, nakon čega se uzvanicima obratio gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić, ministar znanosti, obrazovanja i sporta prof. dr. sc. Vedran Mornar i u ime predsjednika Hrvatskoga sabora prof. dr. sc. Gvozden Srećko Flego.

Na svečanosti je uslijedio govor predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar-Kitarović.

predsjednica RH_donatorska vecer2015  "Mladi su najbolji predvodnici novoga hrvatskoga zajedništva te im treba otvoriti prostor u gospodarstvu i politici", izjavila je predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović.


U ime studenata, uzvanicima se obratila stipendistica Nacionalne zaklade za potporu učeničkom i studentskom standardu Maša Martinović, koja je uspješno završila studij na Farmaceutsko-biokemijskomu fakultetu Sveučilišta u Zagrebu, a ujedno je iznimno uspješna sportašica i aktualna europska prvakinja u karateu.

Akademska donatorska večer u cijelosti je posvećena promociji studenata, učenika i stipendija, a organizira se s ciljem prikupljanja donacija za studentsko stipendiranje. U glazbenom dijelu programa sudjelovali su studenti Muzičke akademije Sveučilišta u Zagrebu, a program svečanosti vodili su Barbara Kolar i Duško Ćurlić.

Uz Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta i Studentski centar u Zagrebu, partneri događaja su Podravka d. d., Atlantic grupa d. d., Hrvatska elektroprivreda d. d., Hrvatski nogometni savez, Printera grupa d. d. i Fotosoft d. o. o. Medijski partneri Akademske donatorske večeri su Hrvatska radiotelevizija i Večernji list.Top