Vijest
06.03.2023

Sveučilište u Zagrebu sudjelovalo na sajmu BeSt3 u Beču

Sveučilište u Zagrebu i ove je godine predstavilo studije i programe svojih fakulteta i akademija na jednom od najvećih sajmova obrazovanja, obuke i poslova u Europi pod nazivom BeSt3 u Beču. Sajam se održavao od 2. do 5. ožujka 2023. u organizaciji Austrijskoga federalnoga ministarstva obrazovanja, znanosti i istraživanja (BMBWF) i Austrijskoga centra za zapošljavanje.

Predstavnice Rektorata i Fakulteta hrvatskih studija predstavile su posjetiteljima 34 sastavnice Sveučilišta u Zagrebu koje pohađa oko 70 tisuća studenata. Budući studenti iz Austrije, posebice djeca hrvatskih iseljenika, iseljenika iz regije i oni s hrvatskim državljanstvom, iskazali su veliko zanimanje za studiranjem na Sveučilištu u Zagrebu. Najviše upita bilo je za biomedicinsko i društveno-humanističko područje te za uvjete studiranja u Zagrebu i učenje hrvatskoga jezika.

U sklopu sajma predstavilo se oko 340 izlagača iz Austrije i inozemstva (sveučilišta, privatne visoke škole, škole stranih jezika, razne tvrtke i drugi), a svake godine posjeti ga oko 75 000 posjetitelja. Sajam je namijenjen budućim i sadašnjim studentima, nastavnicima, roditeljima i svima zainteresiranima za cjeloživotno obrazovanje. U ovom se obliku, i pod ovim nazivom, održava od 1996. godine, iako njegova povijest nastajanja započinje još desetak godina prije.

Best4

Više o sajmu BeSt3 možete pogledati ovdjeTop