Vijest
21.12.2022

Izaslanstvo Turske na čelu s veleposlanikom u posjetu Sveučilištu u Zagrebu

Veleposlanik Republike Turske u Republici Hrvatskoj Nj. E. gospodin Yavuz Selim Kıran i prof. dr. sc. Muhittin Şimşek, predsjednik upravnoga odbora Sveučilišta Ahmet Yassawi, u pratnji veleposlanikova drugoga tajnika gospodina Ertana Yılmaza i treće tajnice gospođe Müzeyyen İnci, prevoditeljice gospođe Lee Kızılkaye i stručnoga suradnika profesora Simseka gospodina Halila Ulusoya, posjetili su 21. prosinca 2022. Sveučilište u Zagrebu.

Izaslanstvo je ugostio rektor prof. dr. sc. Stjepan Lakušić sa svojim suradnicima prorektorima prof. dr. sc. Juricom Pavičićem, prorektorom za međunarodnu i međuinstitucijsku suradnju i prof. dr. sc. Tomislavom Josipom Mlinarićem, prorektorom za inovacije, transfer tehnologije i suradnju s gospodarstvom.

Veleposlanik NJ. E. gospodin Yavuz Selim Kıran bio je u svom nastupnom posjetu nakon što je u listopadu ove godine počeo obnašati dužnost veleposlanika u Republici Hrvatskoj.

Nakon sastanka profesor Muhittin Şimşek i rektor Stjepan Lakušić potpisali su Memorandum o razumijevanju o međunarodnoj suradnji u području obrazovanja između kazahstansko-turskoga međunarodnog sveučilišta Khoja Ahmet Yassawi i Sveučilišta u Zagrebu.Top