Vijest
19.12.2022

Izaslanstvo Sveučilišta u Regensburgu posjetilo Sveučilište u Zagrebu

Izaslanstvo Sveučilišta u Regensburgu (Njemačka) u sastavu prof. dr. sc. Ursule Regener, potpredsjednice za intenacionalizaciju i raznolikost i prof. dr. sc. Ulfa Brunnbauera, povijesnoga znanstvenika i akademskoga ravnatelja Leibniz Institute for East and Southeast European Studies (IOS) u četvrtak 15. prosinca 2022. posjetili su Sveučilište u Zagrebu.

Uvažene goste primio je rektor Sveučilišta u Zagrebu prof. dr. sc. Stjepan Lakušić uz prof. dr. sc. Juricu Pavičića, prorektora za međunarodnu i međuinstitucijsku suradnju, prof. dr. sc. Siegfrieda Gehrmanna i prof. dr. sc. Marija Grčevića, profesora s Fakulteta hrvatskih studija i dr. phil. Branku Roščić, voditeljicu Ureda za međunarodnu suradnju Sveučilišta u Zagrebu.

Sastanku je prisustvovao i veleposlanik Savezne Republike Njemačke, Nj. E. gospodin dr. sc. Christian Hellbach u pratnji voditeljice protokola gospođe Nathalie Linow.

Iz Ministarstva znanosti i obrazovanja Republike Hrvatske nazočio je gospodin Staša Skenžić, voditelj sektora za europske odnose i međunarodnu suradnju.

Cilj radnoga susreta bio je jačanje međusobne akademske suradnje i razvoj novih oblika suradnje, napose u području jezikoslovlja ali i drugih znanstveno-istraživačkih područja. Predstavnici oba sveučilišta potpisali su Sporazum o suradnji radi zajedničkih interesa i akademskih veza između Njemačke i Hrvatske, s posebnim naglaskom na njemačkom jeziku u Hrvatskoj i hrvatskom jeziku u Njemačkoj.

 Top