Vijest
08.12.2022

U Varaždinu se okupili čelni ljudi društveno-humanističkoga područja Sveučilišta u Zagrebu

U povodu obilježavanja svoje 60. obljetnice, Fakultet organizacije i informatike Sveučilišta u Zagrebu ugostio je predstavnike fakulteta iz svoga znanstvenoistraživačkoga područja. U svojim prostorima u središtu Varaždina FOI je 7. prosinca 2022. bio domaćin 3. redovite sjednice Vijeća društveno-humanističkoga područja Sveučilišta u Zagrebu, i to prvi put nakon više od 20 godina.

Riječ je o tijelu Sveučilišta čijih 12 sastavnica planira razvoj društveno-humanističkog područja i osiguravanje kvalitete studijskih programa, potiče interdisciplinarne studijske programe, istraživačke projekte i inovacije te planira kadrovski razvoj i potvrđuje izbore u znanstveno-nastavna zvanja Sveučilišta. Sjednica je održana u hibridnom obliku, a uživo ju je na FOI-ju pratilo 22 članova Vijeća, među njima i FOI-jevi predstavnici, kao i članovi Uprave.

Na sjednici ih je u ime Fakulteta domaćina pozdravila prof. dr. sc. Nina Begičević Ređep, dekanica FOI-ja. „Posebno mi je zadovoljstvo da se sjednica Vijeća održava u Varaždinu nakon više od 20 godina, i to prema odluci Rektora Sveučilišta u Zagrebu, prof. dr. sc. Stjepana Lakušića. Premda je ovo radna sjednica, istu smo iskoristili i za razmjenu iskustava i planiranje daljnje suradnje i projektnih aktivnosti. Imamo jako dobru međuinstitucijsku suradnju sa svim fakultetima iz našeg područja i zahvaljujem svima na ovom sastanku u Varaždinu, obzirom da naše Sveučilište djeluje i ovdje, putem sastavnica koje su smještene u Varaždinu“ – rekla je dekanica Begičević Ređep.

Predsjednik Vijeća prof. dr. sc. Lajoš Žager s Ekonomskog fakulteta u Zagrebu je na samom početku sjednice istaknuo: „Fakultet organizacije i informatike proslavit će uskoro svoj veliki jubilej – 60. obljetnicu od osnutka i htjeli smo održavanjem ove sjednice u Varaždinu dati obol tom događanju. Naši fakulteti surađuju izuzetno dobro, pa recimo i kroz nastavu i to dugi niz godina, posebice kada govorimo o zagrebačkom Ekonomskom fakultetu i varaždinskom FOI-ju. Ta suradnja će se nastaviti i dalje i zato smo također danas ovdje“.

U šest desetljeća rada FOI se istaknuo, ne samo kao poželjan partner u brojnim međunarodnim projektima, već i kao primjer dobre prakse u području svog rada, istaknuli su brojni dekani i prodekani zagrebačkih fakulteta, a prorektor za međunarodnu i međuinstitucijsku suradnju Sveučilišta u Zagrebu prof. dr. sc. Jurica Pavičić u Varaždinu je naglasio: „Varaždin je sveučilišni grad, a održavanjem sjednice Vijeća upravo u Varaždinu htjeli smo dati snagu jednom kvalitetnom fakultetu kao što je FOI i njegovom vodstvu“.

Dodajmo naposljetku da su ovaj posjet Varaždinu članovi Vijeća društveno-humanističkog područja Sveučilišta u Zagrebu iskoristili za obilazak Vile Oršić – objekta FOI-ja u obnovi, zatim Studentskoga doma Varaždin kao primjer suvremenoga arhitektonskog dizajna i zelenoga energetskog koncepta s brojnim inovativnim rješenjima te adventska događanja u Varaždinu kao turističku manifestaciju.Top