Vijest
08.12.2022

Otvorene su prijave za prvi hrvatski "deep-tech venture builder" Nuqleus

Kroz FER-ov startup inkubator SPOCK do sada je prošlo šest generacija studentskih i znanstvenih startup-ova. U zadnje dvije generacije SPOCK-a, čak 30 posto startup-ova je osnovalo tvrtku i zajedno prikupilo više od 100.000 eura za nastavak razvoja poslovanja. Nastavno na to iskustvo i kako bi znanstvenici dobili još kompletniju potporu u komercijalizaciji rezultata znanstvenih istraživanja kroz osnivanje start-upa, FER je u sklopu Inovacijskog centra Nikola Tesla (ICENT) pokrenuo prvi hrvatski deep-tech venture builder Nuqleus. Nuqleus želi povezivanjem industrije, znanstveno-istraživačkih institucija i startup ekosustava pomoći razvoju deep-tech startupa – od ideje do izlaska na tržište.

Program je svečano predstavljen 30. studenoga 2022. u FER-ovom Alumni klubu, a prijave su otvorene od ponedjeljka 5. prosinca 2022. i traju do 15. siječnja 2023.

Nuqleusovi industrijski partneri AVL-AST, GDi, Infobip, InfoDom, Končar Digital i Rimac Technology zadali su izazove čijem se rješavanju prijavitelji mogu posvetiti kroz program. U Nuqleusovom programu moguće je sudjelovati na dva načina:

  • prijavom vlastitog projekta/ideje ili
  • prijavom u svojstvu stručnjaka koji želi svoju stručnost i iskustvo uložiti u izgradnju prijavljenih ideja i/ili rješavanje izazova naših industrijskih partnera.

Osim industrijskih partnera, timovima u Nuqleusu na raspolaganju će biti i potpora dva stručna odbora:

  • investicijski odbor koji se sastoji od nekih od najaktivnijih hrvatskih investitora; Božidar Pavlović (AYMO Ventures), Luka Abrus (FIVE), Damir Sabol (Photomath), Alan Sumina (Nanobit), Izabel Jelenić (Infobip) i Jakob Gajšek (Ljubljanski univerzitetni inkubator)
  • znanstveni odbor kojeg čine vrhunski FER-ovi profesori; akademik prof. dr. sc. Sven Lončarić, prof. dr. sc. Dubravko Babić, akademik Ivan Petrović, prof. dr. sc. Mislav Grgić i prof. dr. sc. Mario Kovač

Ovi odbori će se brinuti o kvaliteti programa i svojim znanjem i iskustvom usmjeravati ga prema ostvarivanju zadanih ciljeva. Odbori će također pomoći u odabiru startupa koji imaju najveću šansu postati uspješne kompanije u bliskoj budućnosti.

Uz FER kao organizatora programa, znanstveni partneri Nuqleusa su Prirodoslovno-matematički fakultet (PMF), Fakultet organizacije i informatike (FOI) i Fakultet strojarstva i brodogradnje (FSB).

Više o PROGRAMU možete saznati OVDJE. Top