Vijest
08.12.2022

Održana svečana dodjela diploma studentima diplomskoga studija Sveučilišta u Zagrebu i Sveučilišta u Orléansu

Svečana dodjela diploma studentima diplomskoga studija Sveučilišta u Zagrebu i Sveučilišta u Orléansu iz područja bioindustrije održana je u četvrtak 8. prosinca 2022. godine u 11 sati, u auli Sveučilišta u Zagrebu, Trg Republike Hrvatske 14, Zagreb.

Trinaestoj generaciji studenata diplomskoga studija Sveučilišta u Zagrebu i Sveučilišta u Orléansu iz područja bioindustrije diplome je uručio rektor Sveučilišta u Zagrebu prof. dr. sc. Stjepan Lakušić.

Svečanost je započela pozdravnim govorima. Uz rektora prof. dr. sc. Stjepana Lakušića, diplomantima i uzvanicima obratio se veleposlanik Republike Francuske u Republici Hrvatskoj Nj. E. Gaël François Veyssiere, te koordinatorica studija na Sveučilištu u Orléansu profesorica Chantal Pichon (putem videolinka). Na svečanosti je uslijedilo uručivanje diploma.

Uz prorektore Sveučilišta u Zagrebu, svečanosti su nazočili dekan Prirodoslovno-matematičkoga fakulteta Sveučilišta u Zagrebu prof. dr. sc. Mirko Planinić, prodekanica za razvoj i kadrove Prehrambeno-biotehnološkoga fakulteta Sveučilišta u Zagrebu prof. dr. sc. Jasna Novak, koordinator studija na Prehrambeno-biotehnološkom fakultetu prof. dr. sc. Vladimir Mrša, koordinatorica studija na Prirodoslovno-matematičkom fakultetu prof. dr. sc. Višnja Besendorfer i izv. prof. dr. sc. Igor Stuparević s PBF-a.

2022_Orleans_dodjela aula

Suradnja Sveučilišta u Zagrebu i Sveučilišta u Orléansu na diplomskom studiju iz područja bioindustrije temelji se na Sporazumu o suradnji koji su čelnici dviju institucija potpisali u studenom 2007.

Na temelju Sporazuma, studentima Sveučilišta u Zagrebu koji studiraju na diplomskom studiju Prirodoslovno-matematičkoga fakulteta iz područja molekularne biologije te na diplomskom studiju Prehrambeno-biotehnološkoga fakulteta iz područja molekularne biotehnologije, omogućeno je pohađanje dijela nastave koju izvodi Sveučilište u Orléansu, kao i obavljanje prakse u francuskim tvrtkama i znanstvenim institucijama, čime će steći preduvjete za stjecanje francuske diplome Sveučilišta u Orléansu na razini magistra iz područja bioindustrije (Diplôme de Master du domaine Sciences et Technologie, mention Sciences du Vivant, spécialité techniques bio-industrielles).

Program studija usklađen je s Bolonjskim procesom, a u izvođenju nastave na drugoj godini diplomskoga studija sudjeluju profesori Sveučilišta u Zagrebu i Sveučilišta u Orléansu na francuskom, engleskom i hrvatskom jeziku.

Uz Sveučilište u Zagrebu i Sveučilište u Orléansu, realizaciju programa podržava Veleposlanstvo Republike Francuske u Republici Hrvatskoj.Top