Vijest
02.12.2022

Humanitarni božićni sajam "Kolokviraj ljubav" od 12. do 15. prosinca

Humanitarni božićni sajam "Kolokviraj ljubav" u organizaciji Udruge studenata komunikologije "Agenda" širi blagdanski duh na Znanstveno-učilišnom kampusu Borongaj već dugi niz godina. Ove godine održat će se od 12. do 15. prosinca i obilježiti 15 godina djelovanja.

Druženjem studenata i ostalih zainteresiranih u četiri dana organizirane su razne humanitarne aktivnosti, a prikupljeni novac bit će doniran studentici ili studentu u potrebi s Fakulteta hrvatskih studija. Neke od tradicionalnih aktivnosti prikupljana sredstava uključuju prodaju kolača, kuhanoga vina i ostalih zimskih napitaka, natjecanje u raznim zanimljivim i neobičnim igrama poput "wine-ponga", organiziranje buvljaka, foto-kutka ili "face-paintinga", božićnoga kviza u organizaciji Društva studenata kroatologije "Cassius" i druge. Novost je ove godine kutak za karaoke i grupno gledanje Svjetskoga nogometnog prvenstva.

Ovom hvalevrijednom i veselom projektu cilj je potaknuti zajedništvo i druženje studenata te spremnost i želju za pomaganjem. Sajam je svake godine sve uspješniji, odaziv je sve veći i iz godine u godinu obaraju se rekordi u vezi prikupljenih donacija. Počeo je sa svojim aktivnostima još davne 2008., a službeno je nazvan "Kolokviraj ljubav" 2017. godine. U organizaciji sudjeluje više desetaka članica i članova Udruge studenata komunikologije "Agenda", a sve se odvija uz podršku Fakulteta hrvatskih studija i Studentskog zbora Fakulteta hrvatskih studija. Humanitarnoj akciji svake godine priključi se veliki broj studenata i profesora sa svih fakulteta Znanstveno-učilišnog kampusa Borongaj, ali i cijeloga Sveučilišta u Zagrebu.

Pratite događanje i na društvenim mrežama!Top