Vijest
22.11.2022

"DOĐI, VIDI, OSTANI" na FER-u

Fakultet elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu (FER) na poznatoj adresi Unska 3 otvara svoja vrata u subotu 26. studenoga 2022. Dan otvorenih vrata namijenjen je ponajprije maturantima pred kojima se nalazi važna životna odluka - izbor fakulteta na kojemu će studirati. Stoga je ovogodišnji moto Dana otvorenih vrata i glavna poruka za sve buduće studente ’’DOĐI, VIDI, OSTANI’’. Maturanti će moći iskoristiti ovaj dan i iskusiti kako je to biti znanstvenik, doznati čime se naši studenti i profesori bave te upoznati ljude s kojima mogu podijeliti svoju strast prema tehnologiji i inovacijama. Hodnici Fakulteta privući će, kao i uvijek, na tisuće posjetitelja, uglavnom maturanata, ali i mlađih srednjoškolaca, osnovnoškolaca pa i djece vrtićkog uzrasta u pratnji roditelja, baka i djedova!

Uz prezentaciju FER-a i studijskih programa, posjetiteljima će biti otvorena vrata zanimljivih laboratorija, bit će upoznati s nizom znanstvenih istraživanja i projekata, pozvani da sudjeluju u atraktivnim predavanjima, razgovaraju s predstavnicima studentskih i stručnih udruga koje djeluju na Fakultetu. Moći će vidjeti i isprobati niz izuma i tehnologija iz područja elektrotehnike, informacijske i komunikacijske tehnologije te računarstva, koje su osmislili i razvili djelatnici i studenti Fakulteta.

Vjerujemo da će bogati program zaintrigirati sve one koji su zainteresirani za znanstvena istraživanja, napredne tehnologije i primjene tih tehnologija u svakodnevnom životu.

Atmosferu s događanja prošlih godina pogledajte u galeriji fotografija te kratkom promotivnom filmu s Dana otvorenih vrata 2019., a pozivamo vas da zapratite i naš Facebook događaj.

DOV_FER_2022Top