Vijest
15.11.2022

Rektor Sveučilišta u Istanbulu posjetio Sveučilište u Zagrebu

Rektor Sveučilišta u Zagrebu prof. dr. sc. Stjepan Lakušić ugostio je u ponedjeljak 14. studenoga 2022. u auli Sveučilišta u Zagrebu rektora Sveučilišta u Istanbulu prof. dr. Mahmuta Aka, u pratnji voditeljice Ureda za međunarodnu suradnju prof. dr. Ayse Zisan Furat, zamjenika veleposlanika Republike Turske u Republici Hrvatskoj gospodina Fatiha Kaye i savjetnika za obrazovanje kulturnoga centra "Instituta Yunus Emre" u Zagrebu gospodina Fatiha Erkana

S hrvatske strane sudjelovala je generalna konzulica Republike Hrvatske u Istanbulu dr. sc. Ivana Zerec, viša savjetnica u Ministarstvu znanosti i obrazovanja Republike Hrvatske Ivana Fakac, prof. te prevoditeljica, gospođa Jana Bušić. Sa Sveučilišta u Zagrebu uz rektora izaslanstvo su ugostili prof. dr. sc. Jurica Pavičić, prorektor za međunarodnu i međuinstitucijsku suradnju, prof. dr. sc. Dubravko Majetić, prorektor za znanost, istraživanje i poslijediplomske studije, prof. dr. sc. Tomislav Josip Mlinarić, prorektor za inovacije, transfer tehnologije i suradnju s gospodarstvom te voditeljica Ureda za međunarodnu suradnju Sveučilišta u Zagrebu dr. phil. Branka Roščić.

Razgovaralo se o akademskim temama, povezivanju dvaju sveučilišta i jačanju suradnje, možebitnim zajedničkim projektima te o položaju hrvatskoga i turskoga jezika i književnosti na oba sveučilišta.

Sveuciliste u Istanbulu_studeni2022Top