Vijest
06.10.2022

Tjedan Centra za e-učenje Srca od 10. do 14. listopada

"Tjedan Centra za e-učenje" Srca, koji se tradicionalno održava svake godine, ove će se godine održati od 10. do 14. listopada 2022. hibridno - u prostorijama Srca i online. Već 11. godinu za redom Srce organizira "Tjedan Centra za e-učenje" kako bi nastavnicima pomogli da što lakše i kvalitetnije pripreme nastavu za novu akademsku godinu uz pomoć digitalnih tehnologija i novih nastavnih metoda. Kroz tjedan će se odvijati razne aktivnosti za one koji tek kreću s radom u online okruženju, ali i za one napredne.

Na početku će se održati tečaj "Osnove rada u sustavu Merlin", prilagođen novoj inačici sustava Moodle 4.0 i namijenjen nastavnicima koji tek započinju s radom u sustavu za e-učenje Merlin. Također, održavat će se i radionice "Kako izraditi aktivnost Lekcija u sustavu Moodle" namijenjenoj korisnicima koji već imaju iskustva u radu sa sustavom Merlin i "ABC radionica dizajna nastave" na kojoj će se zajedno s nastavnicima raditi na unapređenju postojećih e-kolegija ili izraditi nove pomoću ABC metode. Tečaj i radionice održavaju se u Srcu te je potrebna prijava za sudjelovanje.

Osim toga, omogućene su individualne konzultacije tijekom kojih nastavnici mogu postavljati pitanja i dobiti informacije kako izraditi e-kolegij ili e-portfolio te kako e-portfolio mogu koristiti kao nastavnu aktivnost. Konzultacije se održavaju u Srcu ili putem sustava za webinare.

Kako bi se nastavnicima olakšala priprema ispitnih pitanja i provjera znanja održat će se webinar sa savjetima i uputama kako izraditi pitanja u sustavu za e-učenje Merlin te na što treba paziti prilikom pripreme i provedbe testova.

I ove godine možete sudjelovati na vrlo zanimljivom panelu pod nazivom "Razvoj digitalnih kompetencija nastavnog osoblja u okviru projekta e-Sveučilišta".

Raspored aktivnosti u okviru Tjedna Centra za e-učenje Srca možete pogledati na stranicama Centra za e-učenje. Provjerite koje Vas aktivnosti zanimaju i rezervirajte svoja mjesta. Vidimo se u Srcu!Top