Vijest
29.09.2022

Povoljni željeznički prijevoz za redovne studente

U Europskoj godini mladih na temelju Zaključka Vlade Republike Hrvatske od 19. rujna 2022. uvodi se pilot-projekt povoljnijega prijevoza redovnih studenata kojim se po jedinstvenoj cijeni mjesečne karte od 75 kuna (9,95 €) omogućava neograničeno korištenje željezničkoga prijevoza za oko 113.000 redovnih studenata na području Hrvatske.

Pilot-projekt provodit će se od 1. listopada 2022. do 30. rujna 2023. godine i obuhvaća neograničena svakodnevna putovanja vlakom od mjesta stanovanja do mjesta studiranja i povremena putovanja, kao što su jednodnevni izleti, odlasci liječniku, na ljetovanje i druga putovanja, u 2. razredu redovnih vlakova na području RH.

Realizacija projekta doprinijet će povećanju mobilnosti studenata, zaustavljanju iseljavanja u urbane sredine i podršci demografskoj revitalizaciji, poboljšanju životnoga standarda građana i poticanju korištenja željezničkoga prijevoza.

Dodatne informacije vezane uz ostvarivanje prava na povoljniji prijevoz studenata nalaze se na mrežnoj stranici HŽ Putnički prijevoz ili ih studenti mogu zatražiti upitom na e-mail: studenti@remove-this.hzpp.hr..Top