Vijest
29.09.2022

Rektori estonskih sveučilišta posjetili Sveučilište u Zagrebu

U srijedu 28. rujna 2022. rektori javnih sveučilišta u Estoniji posjetili su Sveučilište u Zagrebu u cilju razmjene iskustava i dogovora o mogućoj suradnji. 

U okviru posjeta rektori Sveučilišta u Tartuu prof. Toomas Asser, Estonske umjetničke akademije prof. Mart Kalm, Tehnološkog sveučilišta u Talinu prof. Tiit Land, Estonske muzičke i dramske akademije prof. Ivari Ilja i Sveučilišta u Talinu prof. Tõnu Viik susreli su se s rektorom Sveučilišta u Zagrebu prof. dr. sc. Damirom Borasom, nastupajućim rektorom prof. dr. sc. Stjepanom Lakušićem i prorektorom za znanost i međunarodnu suradnju prof. dr. sc. Milošem Judašom. Sastanku su prisustvovale i voditeljica Ureda za međunarodnu suradnju dr. Branka Roščić i glavne tajnice estonske i hrvatske rektorske konferencije Hanna Kanep i Paula Pavletić.

estonska sveucilista_posjet_2022

Prema programu pripremljenom na zahtjev estonskoga izaslanstva, održani su vrlo uspješni sastanci s upravama Arhitektonskoga fakulteta, Fakulteta kemijskog inženjerstva i tehnologije, Medicinskoga fakulteta i Rudarsko-geološko-naftnoga fakulteta te Muzičke akademiju, Akademije dramske umjetnosti i Akademije likovnih umjetnosti.Top