Vijest
29.09.2022

Studentski inovacijski dan (i-Day)!

Kreativan si student, imaš puno ideja no ne znaš kako bi ih proveo u djelo, nedostaje ti tehničkoga znanja, imaš tremu? Prijavi se na četvrti EIT Health i-Day! te potakni u sebi inovativni duh u području zdravlja, zdravstvene skrbi i zdravstvenoga sustava.

Pridružit ćeš se studentima iz različitih područja te ćete zajedno, uz motivaciju i stručno znanje mentora, naći rješenja za neke zdravstvene izazove:
1. Kako smanjiti pretilnost modernog društva? (How to decrease obesity in modern society?)
2. Kako unaprijediti pozitivno mentalno zdravlje ? (How to promote positive mental health?)

Izazove će predstaviti vrhunskih stručnjaci i znanstvenici, a mentori će vas upoznati s praktičnim alatima za inovacije, pristup rješavanju izazova (design thinking metodologija) i predstavljanje ideja (pitch).

Kreirat ćemo multidisciplinarne timove koji će iznositi svoje ideje i rješenja, a ocjenjuje ih komisija stručnjaka koji koriste standardizirane kriterije bodovanja. Tri najbolja tima očekuju vrijedne nagrade. Pobjednički će tim biti nagrađen i sudjelovanjem na međunarodnoj pozornici pod nazivom Winners’ Event, gdje će se natjecati protiv pobjedničkih timova iz drugih država. Također, dobit ćeš podršku za daljnji razvoj svojih ideja te mogućnost uključivanja u EIT Health mrežu.

Kome je namijenjeno?

Za sve studente preddiplomskih, diplomskih i poslijediplomskih studija sa svih sastavnica Sveučilišta koje zanimaju inovacije u zdravstvu. Ne trebaju vam nikakve posebne vještine ili prethodno iskustvo u inovacijama, poduzetništvu ili zdravstvu. Nema akademskih zahtjeva i studenti svih disciplina i studija su dobrodošli!

Razlozi za prijavu:

  • razvijte inovativni zdravstveni proizvod ili uslugu
  • steknite znanja o alatima za inovacije: design thinking & pitching
  • umrežavanje: povežite se s predstavnicima pacijenata, javnog sektora i industrije, upoznajte kolege iz raznih studijskih programa, natječite se za pobjedu (pobjednici Zagreb i-Day-a bit će pozvani da se prijave za europsko natjecanje studenata), gradite svoj životopis (sudionici će dobiti EIT Health Certificate) i vrijedne nagrade

Kada?       
četvrtak, 27. listopada 2022. od 8.30 do 19.30

Gdje?            
ZAGREBAČKI INOVACIJSKI CENTAR - ZICER, Zagrebački Velesajam, paviljon 12, Avenija Dubrovnik 15, Zagreb

Prijaviti se možeš OVDJE.

Više informacija o natjecanju možeš vidjeti na mrežnim stranicama i društvenim mrežama i EIT Health organizacije.

Pitanja nam pošalji na e-adresu: iday@remove-this.unizg.hr

Pridruži nam se, provedi kreativan dan, i možda baš ti budeš dio pobjedničkoga tima!Top