Vijest
19.07.2022

Program "Commercialization Dive"

Program Commercialization Dive namijenjen je znanstvenicima/istraživačima koji imaju inovativna rješenja te profesionalcima/poduzetnicima, zainteresiranima za komercijalizaciju istih, odnosno putem programa nastoji ih se povezati kako bi zajednički realizirali komercijalizaciju tih rješenja. Polaznici programa imat će priliku naučiti sve vrste komercijalizacije, s naglaskom na Comercialization Reactor metodologiju.

Commercialization Dive dio je projekta koji je pokrenuo Europski institut za inovacije i tehnologiju – EIT i EIT Jumpstarter projekt, u suradnji s Comercialization Reactorom, međunarodnom platformom za komercijalizaciju znanosti, i sa Sveučilištem u Tartuu, Sveučilištem u Ljubljani i Sveučilištem u Zagrebu. Cilj je programa poduprijeti i omogućiti stvaranje znanstvenoutemeljenih (eng. deep-tech) razvojnih (eng. start-up) poduzeća.

Sudjelovanje u programu je besplatno (financirano od EU-a), radni jezik programa je engleski, a cijeli će se program održavati online u dva dijela.

Prvi dio – 3 online radionice, na kojima će polaznici imati priliku naučiti najbitnije o komercijalizaciji od stručnjaka i praktičara:

  • Introduction into commercialization (27. 9. 2022.)
  • Entrepreneurial tasks vs Scientific work (4. 10. 2022.)
  • Scientists and Entrepreneurs as co-founders of a spin-off (11. 10. 2022.)

Drugi dio – individualni jednosatni sastanci s polaznicima, koji će se odvijati između 18. listopada i 8. studenoga.

Nakon što završe prvi dio programa, polaznici će dobiti:

  • znanje o različitim vrstama komercijalizacije i koja od njih najviše pristaje njihovu rješenju
  • uvid u važnost komercijalizacije, koju ulogu sveučilišta imaju u njoj i kakvu potporu mogu dobiti od sveučilišta, projektnih partnera i Commercialization Reactora
  • shvaćanja znanstvenoutemeljenih razvojnih „životnih ciklusa“ te uloge istraživača i poduzetnika u svakoj od tih faza

Nakon drugog dijela programa uslijedit će Ignition Event, koji će se održavati 11. i 12. studenoga, gdje će polaznici imati priliku predstaviti svoja znanstvena postignuća latvijskim, estonskim, slovenskim i hrvatskim kolegama. Cilj je toga događaja povezati znanstvenike/istraživače s profesionalcima/poduzetnicima radi potencijalnoga formiranja razvojnih timova.

Mrežna stranica programa na kojoj možete doznati više o samom programu, vidjeti hodogram programa s nazivima individualni događaja, kao i link za prijave: https://www.commercializationreactor.com/eit-pilot-sci

Ako imate pitanja o programu, želite doznati više o radionicama ili povezivanju s poduzetnicima ili inicijalno predstaviti svoje rješenje timu Sveučilišta u Zagrebu koji će pomagati istraživačima u pripremi za Ignition Event, slobodno nam se javite e-porukom na: vlatka.petrovic@remove-this.unizg.hr.

Commercialization Dive partners

 

 Top