Vijest
17.05.2022

Treća zajednička konferencija o Kohezijskoj politici EU-a; Zeleno, digitalno, uključivo i pravedno: Kako Kohezijska politika može odgovoriti na nove teritorijalne izazove?

Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije zajedno s Europskom komisijom (DG REGIO) i Regional Studies Association (RSA Europe) održat će konferenciju naziva "Treća zajednička konferencija o Kohezijskoj politici EU-a; Zeleno, digitalno, uključivo i pravedno: Kako Kohezijska politika može odgovoriti na nove teritorijalne izazove?", od 14. do 16. studenoga 2022. u Zagrebu.

Predmetni će događaj okupiti sudionike iz akademskih krugova, europskih institucija i nadležnih tijela država članica s ciljem rasprave o budućnosti Kohezijske politike, o pokazateljima njezina dosadašnja djelovanja te novim globalnim izazovima, a kako bi se učinkovito odgovorilo na sve potrebe i mogućnosti razvoja putem EU fondova i u sinergiji s ostalim EU instrumentima.

Slijedom navedenoga, na dostavu se pozivaju radovi na pitanja i teme koje će činiti osnovu za održavanje radionica, panela i rasprave na Konferenciji.

Rok za dostavu sažetka od 500 riječi je 18. srpanj 2022., u okviru digitalne platforme mrežne stranice RSA, a na kojoj su dostupne i DODATNE INFORMACIJE o samom događaju:

Iznimka je Early Career Researcher Panel, s rokom za dostavu sažetaka od 200 riječi do 14. lipnja 2022. na office@remove-this.regionalstudies.org

Informacije su ujedno dostupne i na MREŽNOJ STRANICI Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova EU-a.

Kohezijska politika_konferencijaTop