Vijest
04.02.2022

Predavanja korejskoga jezika na Fakultetu hrvatskih studija

Fakultet hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu na sveučilišnom kampusu Borongaj u Zagrebu udomio je Institut kralja Sedžonga, javnu organizaciju Ministarstva kulture, sporta i turizma Republike Koreje čiji je cilj promoviranje korejske kulture i jezika. U sklopu Instituta je Centar za učenje korejskog jezika i kulture. Jezični tečajevi započeli su u rujnu 2020. godine s popunjenom upisnom kvotom u samo pet dana. Uzevši u obzir odlične rezultate polaznika Centra i njihovu želju za akademskim napretkom u ovladavanju korejskim jezikom, Institut u Republiku Hrvatsku dovodi još jednu novost – TOPIK.

TOPIK, ili na engleskom Test of Proficiency in Korean, jest test znanja korejskoga jezika osmišljen za mjerenje sposobnosti stranih govornika u izražavanju na korejskom jeziku i njegovu razumijevanju. Namijenjen je svim nenativnim govornicima korejskoga jezika, poput međunarodnih studenata koji žele studirati u Južnoj Koreji ili pak pojedinaca koji žele raditi u korejskim tvrtkama i javnim ustanovama.

Predavanja su se neko vrijeme izvodila uživo u skladu s COVID-19 regulacijskim mjerama, no imajući na umu što veću sigurnost studenata, Institut se odlučio i na održavanje online nastave putem Zoom platforme.

S približavanjem ljetnoga semestra akademske godine 2021./2022., bliže se i prijave koje započinju od 21.veljače 2022. Pozivamo sve zainteresirane da se prijave putem poveznice.

Za dodatna pitanja možete se javiti OVDJE.

Detaljne informacije o tečaju možete dobiti OVDJE.

Više informacija o radu Centra za korejsku kulturu i jezik možete pronaći OVDJE.Top