Vijest
17.12.2021

Svečano obilježen Dan Fakulteta organizacije i informatike

U Hrvatskom narodnom kazalištu u Varaždinu 16. prosinca 2021. održana je Svečana sjednica povodom Dana Fakulteta organizacije i informatike Sveučilišta u Zagrebu. Svečanom sjednicom Fakultet je obilježio 59. godišnjicu postojanja i 47. godišnjicu od osnivanja Fakulteta, odnosno prerastanja nekadašnje Više ekonomske škole u Varaždinu u Fakultet organizacije i informatike.

Svečana sjednica Fakultetskoga vijeća započela je pozdravnim govorom dekanice Fakulteta, prof. dr. sc. Nine Begičević Ređep, rektora Sveučilišta u Zagrebu prof. dr. sc. Damira Borasa i drugih visokih uzvanika. Podršku Fakultetu došli su dati visoki uzvanici na državnoj, regionalnoj i lokalnoj razini, kao i brojni predstavnici hrvatskih sveučilišta i fakulteta, institucija i agencija koje svoj rad usmjeravaju na visoko obrazovanje, tvrtke i institucije s kojima FOI surađuje na međunarodnim projektima, znanstvenim konferencijama, kao i kroz obavljanje stručne studentske prakse.

Svečana sjednica bila je prilika da se dekanica Fakulteta osvrne na sve što je FOI postigao tijekom prošle vrlo izazovne akademske godine. Dekanica je naglasila kreativnost kao izuzetno važnu vještinu koja je, povezana s digitalnim vještinama, odigrala ključnu ulogu u ovom razdoblju, a prema sadašnjoj situaciji, upravo će tako biti i u budućnosti. I tu je prednost i snaga FOI-ja, a koja je i sada poslužila da bude jedan od vodećih fakulteta u stvaranju zanimanja budućnosti.

Stoga je FOI ponosan što je u ovom razdoblju bio vjetar u leđa mnogim IT tvrtkama, upravo kao što su to one bile FOI-ju. FOI već godinama razvija jedinstveni obrazovni pristup kroz povezivanje tehnoloških znanja i inovacija s poslovnim aspektima struke te razvija sinergijski odnos Fakulteta i poslodavaca. Dekanica je spomenula i kako je FOI na ovogodišnjem jubilarnom 10. po redu Tjednu karijera ugostio gotovo 60 poslodavaca i studentima ponudio preko 120 različitih aktivnosti što je najbolji dokaz uzajamnog djelovanja i partnerskoga odnosa.

Svečano obilježen Dan Fakulteta organizacije i informatike sveučilišta

Dekanica prof. dr. sc. Nina Begičević Ređep

Dodijeljene su i nagrade i priznanja studenticama i studentima te nagrade i priznanja nastavnom i nenastavnom osoblju.

Svake godine FOI dodjeljuje i povelju "Prijatelj FOI-ja" onim suradnicima Fakulteta koji svojim nesebičnim angažmanom i suradnjom pomažu u međunarodnoj afirmaciji Fakulteta, kao i njegovom razvoju kao istraživačke institucije. Ove je godine povelju primio prof. Bart Rienties, profesor analitika učenja na The Open University u Londonu te gostujući profesor na University of Dundee.

Nagradu za životno djelo koja se dodjeljuje nastavnicima u znanstveno-nastavnim i nastavnim zvanjima primio je prof. dr. sc. Božidar Kliček, a izv. prof. dr. sc. Dijana Oreški primila je nagradu za posebna postignuća u znanstvenom i nastavnom radu. Nagrada za izuzetno zalaganje nenastavnom osoblju ove je godine dodijeljena Matiji Šajnu. Izv. prof. dr. sc. Zlatko Erjavec primio je priznanje za istaknutu znanstvenu publikaciju u 2020. godini prema kriteriju relativne citiranosti časopisa u kojem je publikacija objavljena.

VIŠE MOŽETE PROČITATI NA UNIVERSITAS PORTALU.Top