Vijest
07.12.2021

Promocija diplomanata francusko-hrvatskoga studija bioindustrije

Svečana dodjela diploma studentima diplomskoga studija Sveučilišta u Zagrebu i Sveučilišta u Orléansu iz područja bioindustrije održana je u utorak 7. prosinca 2021. godine u 10 sati, u auli Sveučilišta u Zagrebu.

Jedanaestoj i dvanaestoj generaciji studenata diplomskoga studija Sveučilišta u Zagrebu i Sveučilišta u Orléansu iz područja bioindustrije diplome je uručio rektor Sveučilišta u Zagrebu prof. dr. sc. Damir Boras. Uz rektora, diplomantima i uzvanicima obratio se veleposlanik Republike Francuske u Republici Hrvatskoj Nj. E. Gaël François Veyssiere, te koordinatorica studija na Sveučilištu u Orléansu profesorica Chantal Pichon (putem videolinka).

Na svečanosti su dodijeljene 22 diplome studentima zajedničkoga diplomskog studija znanosti i tehnologije; istovremeno su upriličene dvije promocije diplomiranih studenata, s obzirom na to da zbog zdravstvene epidemiološke situacije prošle godine svečanost nije mogla biti održana.

"Diploma koja vam se danas dodjeljuje jedinstvena je po tome što ovaj studij i dalje ostaje jedini francusko-hrvatski studijski program kojeg zajednički provode francuski i hrvatski profesori. Ne sumnjam da vam nudi brojne profesionalne mogućnosti te se nadam da će vam olakšati ulazak na tržište rada", poručio je to veleposlanik Francuske u Republici Hrvatskoj, Nj. E. Gaël François Veyssière.

Promocija diplomanata francusko-hrvatskog studija bioindustrije

Nj. E. Gaël François Veyssière

"Vi ste jedanaesta i dvanaesta generacija koja se uspješno uhvatila u koštac s izazovom zahtjevnoga francusko-hrvatskoga obrazovnoga programa, koji se održava na dva jezika i u dvije zemlje. Stječete diplomu nakon završetka sveučilišnoga programa koji je bio obilježen pandemijom nametnutim ograničenjima. Prvo po pitanju prepreka pri međunarodnim putovanjima, a zatim i prelazak na virtualnu nastavu, zahtijevali su od vas i vaših profesora hrabrost, upornost i osjećaj za prilagođavanje koji vas odlikuje", rekao je francuski veleposlanik te kazao okupljenim djevojkama i mladićima da sada postaju alumni, odnosno pripadaju mreži bivših studenata koji mogu svoja iskustva podijeliti i putem digitalne platforme France Alumni Croatie.

Rektor Sveučilišta u Zagrebu prof. dr. sc. Damir Boras, prije same podjele diploma, ustvrdio je da dvanaest naraštaja studenata potvrđuje trajno zanimanje koje za ovaj studij pokazuju studenti Prirodoslovno-matematičkoga i Prehrambeno-biotehnološkoga fakulteta Sveučilišta u Zagrebu.

orleans2021_rektor

"Dragi studenti, želio bih vam prije svega čestitati na vašem odabiru ovoga diplomskoga studija, na vašoj znatiželji, hrabrosti i volji da studirate u dvjema zemljama, s profesorima s dvaju sveučilišta. Neki od vas odradili su i praksu u tvrtki ili laboratoriju u Francuskoj – zahvaljujući Erasmus+ programu razmjene Europske unije, stoga je vaš uspjeh višestruk. Od srca vam čestitam na vašem uspjehu, a ujedno vas i pozivam da s mlađim kolegama studentima podijelite ne samo svoje iskustvo ovoga studija nego i svoje Erasmus iskustvo. Uvjeren sam da ima mnogo studenata koji bi pošli vašim stopama", zaključio je rektor Boras.

Na kraju svečanosti u ime promoviranih studenata okupljenima se obratila Tea Lukačević koja je čestitala kolegama i ustvrdila da njihov put pun izazova tek počinje.Top