Vijest
26.11.2021

Rektor Sveučilišta u Zagrebu prisustvovao radnom ručku s predsjednikom Francuske Emmanuelom Macronom

Francuski predsjednik Emmanuel Macron u četvrtak 25. studenoga 2021. bio je u prvom službenom posjetu Hrvatskoj. Prvi je to posjet francuskoga predsjednika Republici Hrvatskoj od osamostaljenja. 

Nakon sastanka s predsjednikom Vlade Republike Hrvatske Andrejom Plenkovićem i šetnje središtem Zagreba, organiziran je radni ručak za francuskoga predsjednika Macrona, na kojemu je prisustvovao i rektor Sveučilišta u Zagrebu prof. dr. sc. Damir Boras. Na ručku su, između ostalih uvaženih gostiju, sudjelovale i osobe iz područja obrazovanja, kulture i znanosti, a rektor Boras imao je priliku predstaviti aktivnosti zagrebačkoga Sveučilišta.

Sveučilište u Zagrebu surađuje s brojnim sveučilištima u Francuskoj, ali i u ostalim frankofonim zemljama, u članstvu je Sveučilišne agencije za frankofoniju, a sa Sveučilištem u Orléansu od 2007. ima zajednički diplomski studij iz područja bioindustrije. Sveučilište je organiziralo brojne međunarodne frankofone konferencije, svake godine obilježava i sudjeluje u manifestaciji "Mjesec frankofonije", a i brojni francuski studenti odluče se dio školovanja provesti u Zagrebu i na zagrebačkom Sveučilištu.

 Top