Vijest
11.10.2021

Međunarodna znanstvena konferencija CECIIS 2021 na FOI-ju

U organizaciji Fakulteta organizacije i informatike Sveučilišta u Zagrebu od 13. do 15. listopada 2021., po 32. puta, održava se međunarodna znanstvena konferencija posvećena informacijskim i inteligentnim sustavima – CECIIS 2021 (Central European Conference on Information and Intelligent Systems). Ovogodišnja tema konferencije usmjerena je na umreženo društvo, a uzimajući u obzir dobrobit svih sudionika, gostiju i organizatora, ovogodišnja se konferencija odvija u online izdanju.

Tijekom 32 godine održavanja CECIIS konferencija razvila se u jednu od značajnijih konferencija iz područja primijenjenih informacijskih znanosti u srednjoj Europi, čiji se Zbornik radova referencira u nekoliko međunarodnih znanstvenih baza podataka. U tri dana trajanja konferencije bit će prezentirana 43 recenzirana znanstvena rada u autorstvu 111 autora iz 15 zemalja, koji će biti izlagani unutar 9 znanstvenih sekcija.

Pozvana predavanja održat će uvaženi stručnjaci prof. Henry Muccini sa Sveučilišta u L'Aquili (Italija) te prof. Dunja Mladenić s Jozef Stefan Instituta (Slovenija). 

Otvorenje konferencije i uvodno predavanje možete pratiti OVDJE.

Kao posebne dijelove konferencije izdvajamo dvije panel rasprave "Accelerating smart industry and digital transformation" i "Emerging research areas: the vision of journal editor“, osmišljene kako bi se sudionicima približile aktualne znanstvene i istraživačke teme koje će se održati prvoga, odnosno drugoga dana Konferencije.

Osim prezentacija znanstvenih radova, u okviru međunarodne konferencije CECIIS 2021, održava se i Studentska sekcija koja je okupila 20-tak mladih istraživača iz Europe i SAD-a koji će svoje radove prezentirati u četvrtak 14. listopada 2021.

Više informacija o konferenciji možete pronaći OVDJE.

Održavanje konferencije podupiru i sponzori – tvrtke Infodom d.o.o. (zlatni sponzor), Dignet Software (srebrni sponzor) i Oracle (srebrni sponzor) uz podršku Grafa Varaždina i Varaždinske županije.

 Top