Vijest
07.10.2021

Održan sastanak Uprave Sveučilišta u Zagrebu s predstavnicima vlasti o obnovi zgrada nakon potresa

U Velikoj predavaonici Arhitektonskoga, Građevinskoga i Geodetskoga fakulteta Sveučilišta u Zagrebu u srijedu 6. listopada 2021., na poziv rektora prof. dr. sc. Damira Borasa, održan je sastanak Uprave Sveučilišta u Zagrebu i dekana fakulteta - sastavnica Sveučilišta, čije su zgrade oštećene u potresu, s državnim ministrima i dogradonačelnikom Grada Zagreba.

Sastanku su iz Vlade RH prisustvovali ministar znanosti i obrazovanja prof. dr. sc. Radovan Fuchs i ministar prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine Darko Horvat te iz Grada Zagreba dogradonačelnik dr. sc. Luka Korlaet i direktorica Zagrebačkoga velesajma dr. sc. Dina Tomšić.

U konstruktivnom dijalogu uočeni su problemi oko privremenoga preseljenja fakulteta za vrijeme trajanja radova na obnovi i ponuđena moguća rješenja. Svi dionici iskazali su dobru volju i ponudili prijedloge za izazovne situacije u kojima će se naći Sveučilište i njegove sastavnice u proljeće 2022.

Do kraja tjedna sastavnice će nadležnom ministarstvu dostaviti procjenu stavaka potrebnih za održavanje nastave za vrijeme obnove kao što su: broj studenata, kapaciteti i veličine predavaonica, te vremenska procjena kada bi se iste koristile.

2021_potres_sastanak

 Top