Vijest
30.09.2021

Počasni doktorat Sveučilišta u Miškolcu prof. dr. sc. Biljani Kovačević Zelić

Na svečanoj sjednici Senata povodom početka nove akademske godine održanoj 3. rujna 2021., Sveučilište u Miškolcu (University of Miskolc), jedno od najvećih mađarskih sveučilišta, dodijelilo je počasni doktorat dr. sc. Biljani Kovačević Zelić, redovitoj profesorici u trajnom zvanju Rudarsko-geološko-naftnoga fakulteta Sveučilišta u Zagrebu.

Počasni doktorat dodijeljen je prof. dr. sc. Biljani Kovačević Zelić na prijedlog Faculty of Engineering Earth Sciences University of Miskolc radi njezina iznimnoga doprinosa razvoju suradnje između mađarskoga i zagrebačkoga sveučilišta, te znanstvenoga doprinosa u području istraživanja glinovitih materijala.

Za promotora je imenovan prof. dr. Gabor Mucsi, dekan Faculty of Engineering Earth Sciences, koji je u skladu s propisanom procedurom pročitao izvješće stručnoga povjerenstva za ocjenu prijedloga za dodjelu počasnoga doktorata. Uz prisutnost svih članova Senata i gostiju, diplomu je profesorici Biljani Kovačević Zelić uručila prof. dr. Zita Horváth, rektorica University of Miskolc.

Počasni doktorat najviše je priznanje koje sveučilišta dodjeljuju istaknutim znanstvenicima i uglednim javnim osobama za poseban doprinos od trajnoga značenja sveučilištu i široj društvenoj zajednici u pojedinim područjima znanstvenog, kulturnog i umjetničkog stvaralaštva. 

S obzirom da se Faculty of Engineering Earth Sciences, koji je osnovan davne 1735. godine, može smatrati jednom od najstarijih znanstveno-nastavnih institucija u svijetu u području rudarstva i geologije, time je iskazana velika čast profesorici Biljani Kovačević Zelić i Sveučilištu u Zagrebu.

2021_pocasni_kvacevic_zelic_rgn_miskulc 2021_pocasni_kvacevic_zelic_rgn_miskulc
2021_pocasni_kvacevic_zelic_rgn_miskulc 2021_pocasni_kvacevic_zelic_rgn_miskulc


Top