Vijest
14.09.2021

Velik uspjeh studentske ekipe s RGNF-a na svjetskom prvenstvu u kvizu znanja

Tim s Rudarsko-geološko-naftnoga fakulteta Sveučilišta u Zagrebu pod nazivom University of Zagreb sudjelovao je na svjetskom prvenstvu u kvizu znanja iz područja naftnoga inženjerstva koje je organizirala utjecajna međunarodna Organizacija naftnih inženjera SPE (Society of Petroleum Engineers).

Na europskom prvenstvu zauzeli su 3. mjesto, a nakon dvije pobjede i ulaska u četvrtfinale, i malo je nedostajalo da naša ekipa uđe u polufinale svjetskoga prvenstva. Biti među osam najboljih ekipa velik je uspjeh Fakulteta i Sveučilišta u Zagrebu na međunarodnim natjecanjima u kvizu znanja, kad se uzme u obzir na su se natjecale 32 ekipe, a u kvalifikacijama su se mogli sučeliti studenti s 400 fakulteta i sveučilišta diljem svijeta. Bilo je prilično napeto jer nakon neriješenoga rezultata u regularnom vremenu, u produžetku je našu ekipu pobijedila norveška sa Sveučilišta u Stavangeru.

Tim je i ovaj  put uspješno predvodio kapetan Borna Leš, a u ekipi su još bili: Dominik Božić, Božo Logarušić, Josip Banić i Jakov Turk. Svi su studenti općega smjera na diplomskom studiju naftnoga rudarstva i dokaz su da se znanje itekako isplati. Zahvala ide svim profesorima i asistentima na preddiplomskom i diplomskom studiju koji su tome pridonijeli!

Vjerujemo da će kolege stečena znanja čim prije i s istim uspjehom primijeniti i u našem gospodarskom sektoru i na tržištu rada!Top