Vijest
11.03.2021

Diseminacijska konferencija projekta "Modernizacija infrastrukture Znanstveno-istraživačkog centra za tekstil (MI-TSRC)"

On-line diseminacijska konferencija projekta Tekstilno-tehnološkoga fakulteta Sveučilišta u Zagrebu pod nazivom "KK.01.1.1.02.0024 Modernizacija infrastrukture Znanstveno-istraživačkoga centra za tekstil (MI-TSRC)" održat će se u utorak 16. ožujka 2021. u 11 sati.

Tekstilno-tehnološki fakultet jedina je znanstveno-istraživačka i nastavna institucija u RH u polju tekstilne tehnologije. Ovim je projektom Fakultet rekonstruirao postojeću infrastrukturu Centra obnovivši zgradu i kroz nabavu laboratorijske i znanstveno-istraživačke opreme u svrhu poboljšanja uvjeta rada, ali i proširenja područja rada otvaranjem novih pravaca istraživanja. Novi pravci usmjereni su na prioritete Strategije pametne specijalizacije (S3): održivi razvoj i bio-gospodarstvo, s naglaskom na ključne razvojne tehnologije (KET), odnosno napredne materijale i napredne tehnologije.

Zgrada na lokaciji u Savskoj obnovljena je i opremljena najsuvremenijom istraživačkom opremom, a sve u svrhu stvaranja kapaciteta potrebnih za vrhunska istraživanja naprednih materijala i naprednih tehnologija kao i inovacija s primjenom u gospodarstvu, prvenstveno u sektoru tekstila i kože (T/K) ali i automobilskom, obrambenom i drvno-prerađivačkom sektoru te kreativnim i kulturnim industrijama. 

Voditeljica projekta je prof. dr. sc. Sandrom Bischof, financiran je europskim novcem, a trajao je od svibnja 2018. do ožujka 2021.

POVEZNICA NA KONFERENCIJUTop