Vijest
26.02.2021

Predsjednik Milanović podržao projekt "FSB Racing Team"

Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović primio je članove Hrvatske studentske asocijacije strojarskih fakulteta (HSA-SF) koji su mu predstavili svoj projekt FSB Racing Team, a koji već 17 godina izrađuje trkaće bolide i sudjeluje na međunarodnim natjecanjima.

Na sastanku s predsjednikom Milanovićem sudjelovali su: predsjednik Hrvatske studentske asocijacije strojarskih fakulteta i voditelj projekta Mislav Bošnjak, glavni tajnik udruge i voditelj marketinga Bruno Dobrić, voditeljica tima Adriana Đugum i tehnički voditelj projekta električnog bolida Zvonimir Ercegovac.

Projekt FSB Racing Team jedan je od najvećih studentskih projekata u Hrvatskoj, danas broji 117 članova s različitih fakulteta Sveučilišta u Zagrebu i do sada je izradio ukupno devet bolida s kojima se uspješno natječu na međunarodnim Formula Student natjecanjima, rečeno je na sastanku. Članovi HSA-SF pohvalili su se kako su izradili i prvi električni bolid u Hrvatskoj, ali i u regiji, te da počinju s prenamjenom toga bolida u autonomno vozilo kako bi bili prvi Formula Student Team u Hrvatskoj koji će izraditi bolid bez vozača.

Predstavljajući predsjedniku Milanoviću svoj rad, članovi Hrvatske studentske asocijacije strojarskih fakulteta istaknuli su kako je njihov cilj sustavno prenošenje znanja, što smatraju i najvrjednijim dijelom svoga projekta. Projekt financiraju uglavnom putem donacija i sponzorskih ugovora, a uz Fakultet strojarstva i brodogradnje koji ih podržava od samog početka, timu sponzora priključio se je i Fakultet elektrotehnike i računarstva, te preko 80 tvrtki iz Hrvatske i inozemstva koje su prepoznale potencijal projekta. 

Predsjednik je dao je punu podršku projektu Hrvatske studentske asocijacije strojarskih fakulteta te im na sastanku poručio kako je važno to što rade i da se uvijek uspoređuju i natječu s najboljima. 

fsb racing team_predsjednik_2021 fsb racing team_predsjednik_2021
fsb racing team_predsjednik_2021 fsb racing team_predsjednik_2021

FOTO: Ured Predsjednika Republike Hrvatske / Dario AndrišekTop