Vijest
25.02.2021

Znanstveni rad istraživača Građevinskoga fakulteta Sveučilišta u Zagrebu preporučen od strane Američkog instituta za beton (ACI)

Početkom veljače 2021. godine, Američki institut za beton (American Concrete Institute - ACI) je svojim članovima preporučio rad istraživača s Građevinskoga fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, članak pod nazivom: Non-Destructive Corrosion Inspection of Reinforced Concrete Using Ground-Penetrating Radar: A Review, objavljen je u časopisu Materials, izdavača MDPI (ISSN 1996-1944) čiji su autori Ksenija Tešić, Ana Baričević i Marijana Serdar, djelatnice Zavoda za materijale Građevinskoga fakulteta.

Preglednim radom analizirane su prednosti i izazovi pri korištenju radara za određivanje korozije armature u betonu u realnom vremenu.

Američki institut za beton vodeća je svjetska organizacija u području projektiranja i izgradnje betonskih konstrukcija, koja se bavi razvojem i pripremom normi, tehničkih preporuka i izvještaja, kao i organizacijom obrazovnih programa. Ova organizacija broji preko 30 000 članova u preko 120 zemalja, a na mjesečnoj bazi objavljuje elektronske vijesti ''ACI Concrete SmartBrief'', s izdvojenim zanimljivostima za svoje članove u području inovacija.Top