Vijest
19.02.2021

Webinar "Izrazita raznolikost i inkluzija u visokom obrazovanju: koncepti i prakse"

Akademija izrazite raznolikosti Europskoga sveučilišta postindustrijskih gradova (UNIC) organizira prvi u seriji seminara na temu “Izrazita raznolikost i inkluzija u visokom obrazovanju: koncepti i prakse“. Cilj ovoga seminara je razvijanje najboljih praksi UNIC-ovih sveučilišta u odnosu na izrazitu raznolikost te širenje tih praksi na sva druga sveučilišta u Europi.

Zbog epidemiološke situacije događanje će biti biti organizirano u formi webinara putem aplikacije Zoom na engleskom jeziku u srijedu 3. ožujka 2021. u 15 sati.

Sudionici se trebaju prethodno registrirati na sljedećoj POVEZNICI.

Prvi izlagač na webinaru bit će prof. Steven Vertovec (Max Planck Institute for the Study of Religious and Ethnic Diversity) koji je prvi u literaturu uveo pojam izrazite raznolikosti (superdiversity). Prof. Vertovec govorit će o pojmu izrazite raznolikosti i povezati ga s društvenom kompleksnošću. Potom će prof. Elina Lehtomaki (University of Oulu) imati izlaganje na temu inkluzivnoga visokog obrazovanja, a prof. Sabine Severiens (Erasmus University Rotterdam) na temu raznolikosti i obrazovne nejednakosti.

Nakon uvodnih izlaganja, sudionici će imati priliku postaviti pitanja i raspraviti teme webinara.

Više informacija o webinaru možete pronaći OVDJE.

 Top