Vijest
18.02.2021

Prijavite se na najveće europsko inženjersko natjecanje "European BEST Engineering Competition (EBEC)"

Studentska udruga BEST Zagreb i ove godine organizira najveće europsko inženjersko natjecanje European BEST Engineering Competition (EBEC). Riječ je o inženjerskom natjecanju organiziranom od strane studenata za studente koje se održava u 21 državi na području Europe.

Cilj ovoga natjecanja je potaknuti studente da pokažu svoje vještine i kreativnost kroz dvije kategorije: Case Study i Team Design.

EBEC se održava na tri razine – lokalnoj, regionalnoj i finalnoj. Pobjednici lokalne razine nastavljaju natjecanje na jednoj od 15 regionalnih razina, a 20 najboljih timova u Europi svoje vještine mogu pokazati na finalnoj razini u Madridu.

Ovogodišnja lokalna razina natjecanja ponovno će se održati u Zagrebu i to 12. i 13. ožujka, a pobjednički timovi natjecat će se na regionalnoj razini u Ljubljani.

Prethodnih godina natjecanje se održavalo na Fakultetu elektrotehnike i računarstva (FER), a ove godine, sukladno s mjerama Nacionalnog stožera, natjecanje će se održati online. Prilagođavanje trenutnoj situaciji ogroman je izazov koji iziskuje visok stupanj kreativnosti i fleksibilnosti.

Prijave za natjecanje otvorene su do 28. veljače 2021.

Za sudjelovanje u natjecanju potrebno je ispuniti prijavu na službenim stranicama natjecanja.

U kategoriji Case Study, natjecatelji proučavaju problem iz djelatnosti tvrtke (tehnologija ili menadžment), a pritom su vremenski ograničeni u njegovom proučavanju i rješavanju. Nakon proučavanja, natjecatelji prezentiraju načine i metode rada te zaključke i rješenja zadanoga slučaja. U kategoriji Team Design, natjecatelji, uporabom svojih znanja, vještina i kreativnosti od danih materijala konstruiraju rješenje zadanoga problema, odnosno, timovi osmišljavaju funkcionalnu maketu koja samostalno izvršava unaprijed određenu radnju u zadanom vremenskom periodu.

Tvrtke partneri osmišljavaju problem zajedno s BEST-ovim timom odgovornim za zadatak, no imaju i mogućnost zadati stvarni problem kojim se bave te osigurati željene materijale za ispunjavanje zadatka. Vanjskim suradnicima također se pruža mogućnost sudjelovanja u žiriju koji će odlučivati o pobjedničkom timu u svakoj kategoriji, koji će pristupiti regionalnoj razini.Top