Vijest
15.01.2021

ERF u suradnji s UNICEF-om za Hrvatsku započeo dva nova projekta

S početkom 2021. Edukacijsko-rehabilitacijski fakultet Sveučilišta u Zagrebu započeo je dva nova projekta, oba u suradnji s Uredom UNICEF-a za Hrvatsku.

'Pukotine.hr – Digital hub for Positive Youth Development' nastavak je uspješnog projekta iz 2020. - Platforma za pozitivni razvoj mladih. Projekt će trajati tijekom cijele 2021. Voditeljica projekta je doc. dr. sc. Miranda Novak, a partneri u projektu su udruga BoliMe i FamilyLab.

Platforma Pukotine.hr će pratiti adolescenciju, nudeći odgovore mladima i svim važnim odraslima na razne teme, od osobnih tema i intime, školskoga života, života u obitelji itd. Platforma će se sastojati od nekoliko stilova sadržaja: duljih autorskih tekstova nakon kojih će slijediti popis referenci i preporuka za nastavak čitanja, kraćih videozapisa ili audio podcastova, te vrlo zgusnute grafike s visokokvalitetnim fotografijama. Cilj platforme 2021. godine je ulagati u kvalitetu, kao i u personalizaciju sadržaja, koja bi pojedincu omogućila da sadržaj organizira prema vlastitim željama i stilu. Istodobno, personalizacija platforme omogućit će povezanost sa suvremenim istraživanjima mladih povezanih pak s pristupom velikim podacima i umjetnom inteligencijom. To će omogućiti suradnju s priznatim međunarodnim stručnjacima.

'ISKORAK- program za unapređenje procjene i intervencija za djecu i mlade s problemima u ponašanju' - trajat će od siječnja 2021. do siječnja 2023. Voditeljica projekta je izv. prof. dr. sc. Ivana Borić, a ostali institucionalni partneri u projektu su Ministarstvo rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike i Ministarstvo pravosuđa i uprave.

Vizija ovoga programa je da svako dijete i mlada osoba s problemima u ponašanju otkrije i dosegne svoje potencijale te ostvari šansu za produktivan i ispunjen život u obitelji i zajednici. Očekuje se da će se to postići kroz unaprjeđenje usluga i ulaganjem u kvalitetu podrške i skrbi za djecu i mlade s problemima u ponašanju, u skladu s njihovim najboljim interesima i dobrobiti.

Program će posebno pridonijeti:
- jačanju kapaciteta donositelja odluka u sustavima socijalne skrbi i pravosuđa pružanjem informacija i dokaza za poboljšanje planiranja, izrade proračuna i reguliranja učinkovitih intervencija s djecom i mladima s problemima u ponašanju;
- jačanju sustava socijalne skrbi i pravosuđa u njihovim profesionalnim postupcima za provođenje visokokvalitetne procjene i intervencija s djecom i mladima s problemima u ponašanju, u skladu sa suvremenim međunarodnim standardima;
- jačanju kapaciteta stručnjaka u organizacijama i institucijama za socijalnu skrb i pravosuđe za provođenje standardizirane procjene i pružanje cjelovite skrbi i specijaliziranih intervencija s određenim skupinama djece/ mladih;
- pružiti relevantnim sveučilišnim obrazovnim institucijama  dopunske sadržaje za preddiplomske i diplomske studije o konceptualnom pristupu i intervencijama s djecom i mladima s problemima u ponašanju.

Više o projektima možete saznati na mrežnim stranicama Fakulteta.Top