Vijest
22.12.2020

Svečana dodjela nagrade "Inovacija godine" na Sveučilištu u Zagrebu

Svečana dodjela nagrade "Inovacija godine" održana je u utorak 22. prosinca 2020. u 11 sati, u auli Sveučilišta u Zagrebu (Trg Republike Hrvatske 14).

Temeljem javnoga poziva koji je Udruga objavila 17. srpnja 2020., ovogodišnji dobitnik nagrade je tvrtka TEHNIX d.o.o. iz Donjega Kraljevca sa svojom inovacijom EKOMUNAL TEHNIX – specijalna komunalna vozila za sakupljanje i odvoz komunalnoga otpada. Inovativna rješenja odnose se na uvjete za prihvat poslužitelja na komunalnom vozilu, efikasnost prihvata otpada i racionalna rješenja konstrukcije koja smanjuju troškove izrade, a time čine i manja ulaganja od strane komunalnih poduzeća.

Nagradu "Inovacija godine" uručio je predsjednik Udruge inovatora Hrvatske Ivan Bračić u nazočnosti rektora Sveučilišta u Zagrebu prof. dr. sc. Damira Borasa i prorektora za inovacije, transfer tehnologije i komunikacije prof. dr. sc. Miljenka Šimprage.

Nagrada Inovacija godine dodjeljuje se za komercijalizirane inovacije koje promiču inovatorstvo te utječu na podizanje inovativnosti i konkurentnosti gospodarstva Republike Hrvatske.Top