Vijest
21.12.2020

Virtualno obilježen Dan Fakulteta organizacije i informatike

S obzirom na epidemiološku situaciju i ograničenja koja su na snazi, ove je godine Fakultet organizacije i informatike Sveučilišta u Zagrebu virtualnim događajem 18. prosinca obilježio 58. godišnjicu postojanja i 46. godišnjicu od osnivanja, odnosno prerastanja nekadašnje Više ekonomske škole u Varaždinu u Fakultet organizacije i informatike.

U tu svrhu pripremljeno je mnoštvo digitalnih materijala i niz aktivnosti. U suradnji s Varaždinskom televizijom pripremljen je izvještajni video-materijal koji prikazuje rad i rezultate djelatnika i studenata Fakulteta organizacije i informatike u protekloj akademskoj godini, kao i obraćanje dekanice prof. dr. sc. Nine Begičević Ređep.

Bila je to prilika da se napravi cjelovit osvrt na sve što je FOI postigao tijekom prošle, izazovne akademske godine. Nastupom globalne epidemijske krize početkom 2020. godine, FOI je u vrlo kratkom roku dodatno ojačao postojeću infrastrukturu, održao edukacije za nastavnike i studente, unaprijedio 500-ak e-predmeta za svojih 2566 studenata. Nadalje, revizijom preddiplomskoga studija "Informacijski i poslovni sustavi" postigao veliki interes i uspjeh na upisima u novu akademsku godinu, a inovativnim načinima učenja i poučavanja te jedinstvenim pristupom stručnoj praksi dodatno je učvrstio svoje liderstvo u obrazovanju informatičara i ekonomista. Iako virtualno, tijekom godine održani su mnogi događaji u organizaciji Fakulteta, među kojima 9. tjedan karijera u hibridnom obliku te međunarodna znanstvena konferencija CECIIS 2020. FOI nastavnici nastavili su i svoju znanstvenu i projektnu djelatnost u okviru 30-ak aktivnih projekata.

Više o uspjesima FOI nastavnoga i nenastavnoga osoblja i studenata te o ulaganjima Fakulteta s ciljem stvaranja boljih uvjeta učenja i poučavanja možete vidjeti u video-materijalu OVDJE.

Povodom Dana Fakulteta, svoja obraćanja i čestitke uputili su ministar znanosti i obrazovanja Republike Hrvatske i izaslanik predsjednika Vlade RH prof. dr. sc. Radovan Fuchs, rektor Sveučilišta u Zagrebu prof. dr. sc. Damir Boras, župan Varaždinske županije Radimir Čačić i gradonačelnik grada Varaždina Ivan Čehok.

Video materijale s pozdravnim govorima uzvanika možete pogledati na OVDJE.

Povodom Dana Fakulteta, kao i prethodnih godina, dodijeljene su nagrade i priznanja studentima te nastavnom i nenastavnom osoblju.

Nagrađeni studenti za izniman uspjeh tijekom studiranja, ali i za uspjeh na temelju ostvarenoga prosjeka ocjena: Fran Sabolić, Marija Kuštelega, Patrik Galina, Klara Šilec, Lucija Vrbanić, Tihana Grbac, Zlatko Pračić, Karlo Rusovan, Miro Krištofić, Antonio Petek, Ana Keleković, Mateo Krcić, Karlo Pavleka, Marko Hranić, Sven Cerovec, Lino Zadravec, Domagoj Sitar, Aldin Alagić, Deni Baban, Matija Barošević, Josip Fudurić, Denis Gazdek, Marija Kuštelega, Dino Hrašćanec, Filip Bel, Martin Starešinčić, Valentina Kolačko, Lorena Pikl, Petra Štefić, Lea Treska i  Paskal Šimec. Nagrade su studentima dodijeljene od strane tvrtki s kojima FOI ima uspješnu i dugogodišnju suradnju, a to su: APIS IT i DIGNET SOFTWARE.

Dodijeljena je i "Nagrada ARBONE", strateškoga partnera FOI-ja za izvrsnost tijekom studiranja i sudjelovanje u izvannastavnim aktivnostima koju je primio Aldin Alagić.

Svake godine FOI dodjeljuje i povelju pod nazivom "Prijatelj FOI-ja" koja se dodjeljuje suradnicima Fakulteta za njihov nesebični angažman i suradnju te pomaganje u međunarodnoj afirmaciji Fakulteta i njegovom razvoju kao istraživačke institucije. Ove je godine povelju primio prof. dr. sc. Marjan Krašna s Filozofskoga fakulteta Sveučilišta u Mariboru.

Među nastavnicima, nagradu za životno djelo primio je prof. dr. sc. Stjepan Dvorski, nagradu dekanice za posebna postignuća u znanstvenom i nastavnom radu primila je doc. dr. sc. Martina Tomičić Furjan, a nagradu za uspješnoga mladog znanstvenika dr. sc. Matija Novak.

Nagradu za uspješna mentorstva studentima primila je doc. dr. sc. Iva Gregurec, dok je doc. dr. sc. Boris Tomaš primio nagradu za doprinos društvu i volontiranje. Nagradu dekanice za izuzetno zalaganje nenastavnom osoblju primila je Lea Friščić, mag.oec., a za predan rad Vesna Šamec.

Posebno priznanje dekanica je uručila doc. dr. sc. Robertu Kudeliću i doc. dr. sc. Nikoli Ivkoviću za istaknutu znanstvenu publikaciju u 2019. godini, dok je  Darko Grabar, mag.inf. primio priznanje dekanice za veliku potporu u organizaciji online nastave, osiguravanju tehničke infrastrukture kao i koordiniranje svih aktivnosti potrebnih za osiguravanje preduvjeta za online nastavu. Prof. dr. sc. Diana Šimić nagrađena je priznanjem za uspješno voditeljstvo doktorskoga studija te uspješan završetak reakreditacije doktorskoga studija i pomoć i potporu u mentoriranju.

Video snimku cijelog događanja možete pogledati na mrežnim stranicama Fakulteta.Top