Vijest
21.11.2020

Novi projekt "Marie Skłodowska-Curie" - Obzor 2020.

Na Katedri za socijalnu politiku Pravnoga fakulteta Sveučilišta u Zagrebu 1. listopada 2020. započeo je s radom projekt RE-DWELL- Delivering affordable and sustainable housing in Europe, Marie Curie Innovative Training Network, financiran iz europskoga programa Obzor 2020.

U europskim zemljama mnogima je stanovanje postalo nepriuštivo i to postaje jednim od najvažnijih nacionalnih pitanja, a njegovo rješenje velik izazov. Cilje je toga projekta osposobiti novu generaciju stručnjaka s transdisciplinarnim vještinama za naslovljavanje hitnih potreba priuštivoga i održivoga stanovanja.

U okviru projekta objavljen je natječaj na kojemu će se odabrati 15 doktoranada i provesti transdisciplinarna istraživanja koja uključuju planiranje i gradnju, sudjelovanje zajednice, stambenu politiku i financiranje. Rad doktoranada mentorirat će kvalificirani međunarodni stručni odbor iz različitih akademskih i profesionalnih polja. Istraživači će obavljati svoj posao doktoranda u akademskoj instituciji - domaćinu, s fazama terenskoga istraživanja u stručnim organizacijama koje su također članovi mreže projekta.

Doktorand na Katedri za socijalnu politiku, u okviru doktorskoga studija socijalne politike, provodit će istraživanje pod nazivom Comparative analysis of social housing policies’ modernization impacts in selected post-socialist countries.

Konzorcij projekta RE-DWELL sastoji se od 10 sveučilišta i 12 neakademskih stručnih partnerskih organizacija koje predstavljaju 9 europskih zemalja (Španjolska, Francuska, Ujedinjena Kraljevina, Hrvatska, Mađarska, Cipar, Nizozemska, Portugal i Belgija).

Više o projektu i natječaju možete vidjeti OVDJE.

Kontakt: prof. dr. sc. Gojko Bežovan

 Top