Vijest
20.10.2020

Otvorene su prijave za 5. generaciju FER-ova "startup" inkubatora SPOCK

Krenule su prijave za novu, petu generaciju FER-ovog startup inkubatora SPOCK! Ovaj program startup edukacije namijenjen je studentima preddiplomskih, diplomskih i doktorskih studija svih fakulteta i onima koji su završili studij u protekle dvije godine, a žele svoje ideje pretvoriti u profitabilna rješenja i uspješne startup tvrtke. Odabrani sudionici će kroz šestomjesečni program edukacije dobiti priliku povezati se sa stručnjacima, mentorima, investitorima i partnerima koji će im u tome pomoći.

Za prošlogodišnji program prijave su pristigle s 11 različitih fakulteta, a SPOCK su uspješno završila čak tri tima koja su se formirala prije početka programa kroz organizirane brainstorming radionice. I ove godine prijaviti se mogu timovi s već osmišljenim projektima i pojedinci s idejama koji će dobiti pomoć u povezivanju sa studentima FER-a i formiranju tima. Uz sve pogodnosti iz prošlogodišnjega programa, sudionike ove godine očekuje još veći broj radionica i mentora te još kvalitetniji program startup edukacije. Timovi prošlogodišnje generacije su kroz različita natjecanja prikupili više od 200.000 kuna za razvoj svojih rješenja, a dobili su i ponudu za investiciju od jednog od najvećih investicijskih fondova koji djeluje na području Republike Hrvatske.

Više informacija o procesu prijava i samome programu dostupno je na SPOCK-ovoj mrežnoj stranici.

Za sva dodatna pitanja održat će se i predstavljanje programa na kojem će se objasniti proces prijave za pojedince i za timove, aktivnosti vezane za formiranje timova, struktura i tijek samoga programa te će se odgovarati na sva pitanja sudionika. Predstavljanje će se održati online 22. listopada u 16 sati, a za praćenje predstavljanja potrebno je prijaviti se putem poveznice.

Prijave projekata i ideja za sljedeću generaciju SPOCK-a otvorene su do 30. studenoga 2020., a svi zainteresirani za startup edukaciju mogu se prijaviti putem prijavnoga obrasca dostupnog OVDJE.Top