Vijest
17.07.2020

Sastavnice Sveučilišta interdisciplinarno u projektu očuvanja slatkovodnih ekosustava

Projektni timovi s Biološkoga odsjeka Prirodoslovno-matematičkoga i Učiteljskoga fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, zajedno s timom s njemačkoga Sveučilišta Duisburg-Essen, sudjelovat će u ERASMUS+ projektu razvoja diplomskoga studija iz ekološkoga monitoringa i bioprocjene slatkovodnih ekosustava u visokoškolskim institucijama Zapadnoga Balkana – ECOBIAS.

Financiranje ovoga 953 tisuće eura vrijednoga trogodišnjega projekta osigurano je iz linije pod nazivom "Jačanje kapaciteta u visokom obrazovanju". U okviru takvoga financiranja timovi iz ERASMUS+ programskih zemalja, iz Hrvatske i Njemačke, pomažu visokim učilištima iz partnerskih zemalja zapadnoga Balkana da razviju, moderniziraju i prošire nove kurikulume, nastavne metode i nastavne materijale iz područja ekološkoga monitoringa.

Projektni konzorcij pod voditeljstvom Prirodno-matematičkoga fakulteta Univerziteta u Novom Sadu čini ukupno 11 sveučilišta iz pet zemalja koje će zajedno raditi na razvoju i akreditaciji najmanje 26 diplomskih predmeta i 14 predmeta cjeloživotnoga obrazovanja za područje monitoringa okoliša u skladu s "Okvirnom direktivom o vodama Europske unije", a kojom se zemlje članice posvećuju ostvarivanju dobre kvalitete i kvantitete vodenih površina.

Više o projektu možete saznati OVDJE.

Sveučilište u Zagrebu jedan je od partnera u ECOBIAS projektu.
Kontakt osobe su izv. prof. dr. sc. Marko Miliša s Prirodoslovno-matematičkoga fakulteta marko.milisa@remove-this.biol.pmf.hr i izv. prof. dr. sc. Marko Ćaleta s Učiteljskoga fakulteta marko.caleta@remove-this.ufzg.hr.

FACEBOOK

INSTAGRAMTop