Vijest
30.03.2020

Predsjednik Zoran Milanović obišao oštećene objekte Sveučilišta u Zagrebu pogođene potresom

U subotu 28. ožujka 2020. hrvatski predsjednik Zoran Milanović sastao se s rektorom Sveučilišta u Zagrebu prof. dr. sc. Damirom Borasom, dekanom Pravnoga fakulteta prof. dr. sc. Igorom Glihom, dekanom Građevinskoga fakulteta prof. dr. sc. Stjepanom Lakušićem i dekanom Medicinskoga fakulteta prof. dr. sc. Marijanom Klaricom te obišao oštećene objekte Sveučilišta u Zagrebu pogođene potresom.

 

Potresom je značajno oštećena zgrada Sveučilišta na Trgu Republike Hrvatske 14, koja je i zaštićeno kulturno dobro, izgrađena u drugoj polovici 19. stoljeća te je privremeno neuporabljiva.

Milanovic nakon potresa_zgrada_2020

Rektor prof. dr. sc. Damir Boras istaknuo je kako se razvojna uloga i važnost visokoga obrazovanja i sustava znanosti potencira u kriznim vremenima, kao što je situacija koju upravo proživljavamo, te smo zahvalni svim našim stručnjacima Sveučilišta u Zagrebu koji sudjeluju.

Predsjednik Milanović je nakon obilaska ustvrdio da je za što hitniju sanaciju potrebno donijeti zakonski okvir na državnoj razini te da je ovo prilika za novi i kvalitetniji početak koji Zagreb zaslužuje kao hrvatski glavni grad.

Milanovic nakon potresa_zgrada_2020

Fotografije
Ured predsjednika Republike HrvatskeTop