Vijest
18.03.2020

Fakultet hrvatskih studijaꓽ obavijesti o prilagodbi nastave i upute studentima o organizaciji nastave na daljinu

U skladu s Odlukom rektora Sveučilišta u Zagrebu dekan Fakulteta hrvatskih studija prof. dr. sc. Pavo Barišić izvješćuje da se nastava na Fakultetu ne obustavlja, nego da se zbog sprječavanja mogućega širenja zaraze koronavirusom izvedba nastave prilagođava iz nastave u živo u fakultetskim predavaonicama u nastavu na daljinu. Konzultacije u živo, u pravilu, ne će se održavati, nego sredstvima elektroničkoga priopćavanja. Studenti se podsjećaju da su se u komunikaciji s nastavnicima i administracijom Fakulteta dužni služiti službenom elektroničkom adresom @hrstud.hr.

Obavješćujemo sve studente da će nastava biti organizirana prema terminima predviđenima rasporedom nastave. Pojedinim nastavnim jedinicama moguće je pristupiti i više puta. Pozivamo studente da potvrde svoje praćenje nastave, ako se ona odvija u sustavu Merlin (Moodle).

Pozivamo sve nastavnike da pravodobno obavijeste svoje studente o načinu i platformi izvođenja pojedinoga kolegija.

Sva pitanja vezana uz pristup sustavu preko AAI-identiteta možete uputiti na informaticar@remove-this.hrstud.hr.

Zbog opterećenosti sustava molimo budite strpljivi i uporni.

Vaš će vam nastavnik javiti na koji način izvodi nastavu na daljinu. Ako ne dobijete obavijest, pišite mu na službenu e-adresu i na znanje: kvaliteta@remove-this.hrstud.hr.

Nastavnicima je u izvođenju nastave na daljinu preporučeno služenje sljedećim sustavima.

I. Sustav za učenje na daljinu MERLIN

Prijavite se preko svoje AAI-adrese prijave na https://moodle.srce.hr/2019-2020/. Kratke upute za korištenje sustava MERLIN možete pročitati na https://www.hrstud.unizg.hr/images/50041150/kratke_upute_o_merlinu_3_7.pdf, malo šire na https://www.hrstud.unizg.hr/images/50041150/MERLIN.pdf, a dvominutni video-zapis pogledati na: https://www.youtube.com/watch?v=sTExSvpXotI.

II. Ostali sustavi za izvođenje nastave na daljinu

Osim preko Merlina nastava se može izvoditi preko platformi (webinari):

  1. Adobe Connecthttps://www.adobe.com/products/adobeconnect.html
  2. Google Hangoutshttps://hangouts.google.com/
  3. Zoomhttps://zoom.us/
  4. 365 Office direktno (ne preko Merlina ili Srca): https://www.office.com/?omkt=hr-HR, Microsoft Teams: https://products.office.com/hr-hr/microsoft-teams/group-chat-software
  5. Facebook
  6. Skype (video-konferencija)
  7. YouTube (snimljeno predavanje).

III. Mrežna stranica Fakulteta hrvatskih studija

Nastava se može pratiti preuzimanjem materijala s Repozitorija kolegija na mrežnim stranicama Fakulteta, ako vas nastavnik uputi.

O održanoj nastavi i njezinu praćenju vodi se evidencija.Top